L’ajuntament d’Alacant acusa Compromís de pagar 14.700 euros “a dit” per la Plaça del Llibre

Els populars asseguren que no hi ha convocatòria pública ni bases que justifiquen el pagament a Escola Valenciana.

L'exregidor de Presidència de l'Ajuntament d'Alacant, Natxo Bellido (tercer per la dreta), en la presentació de la primera edició de la Plaça del Llibre
L'exregidor de Presidència de l'Ajuntament d'Alacant, Natxo Bellido (tercer per la dreta), en la presentació de la primera edició de la Plaça del Llibre / Europa Press

L’Ajuntament d’Alacant, que presidix el popular Luis Barcala, acusa a l’edil de presidència de l’anterior equip de govern, el regidor de Compromís Natxo Bellido, d’haver pagat “directament i a dit, sense intervindre cap expedient previ”, 14.732,42 euros en 2017 a Escola Valenciana per a subvencionar la celebració de la Plaça del Llibre d'Alacant.

La portaveu del PP al consistori, Maria del Carmen de España, assegura que el Grup Popular ha comprovat que "no va haver-hi cap convocatòria ni bases ni res que justificara aquest pagament”, la qual cosa “no és habitual ni correcte”. 

"No hi ha sol·licitud de pressupostos o ofertes, sinó una única factura emesa per Escola Valenciana”, ha incidit la portaveu dels populars alacantins, que cataloga l’entitat cívica de "pròxima a l'independentisme català".

De España entén que aquest presumpte pagament irregular es va fer amb la intenció de “donar suport a organitzacions satèl·lits de Compromís".

El govern municipal del PP ha descartat subvencionar enguany aquest esdeveniment de promoció de la literatura en valencià, que havia celebrat dues edicions a la plaça de l’ajuntament d’Alacant. 

Les entitats organitzadores hauran d’assumir els costos i buscar un espai no municipal per a donar continuïtat a la fira, que endarrerirà la data de celebració.

També et pot interessar

stats