L’Ajuntament de Barcelona esborra un mural de suport a Pablo Hasél i es compromet a repintar-lo

L'alcaldessa, Ada Colau, assegura que s'ha demanat disculpes a l'autor del mural amb la imatge del rei emèrit.

El mural esborrat.
El mural esborrat. / Roc Blackblock

Treballadors municipals de l'Ajuntament de Barcelona varen esborrar erròniament un mural en suport del raper Pablo Hasél amb la imatge del rei emèrit. L'Ajuntament ha deixat clar, en fer-se públic aquesta situació, que restaurarà el mural. L'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha admés l'error en Twitter i ha assegurat que ja ha demanat "disculpes a l'artista i hem acordat restaurar-lo tan prompte com siga possible".

Per la seua banda, el regidor de Drets de Ciutadania i Participació de Barcelona, Marc Serra, ha explicat que l'Ajuntament s'ha oferit a cobrir les despeses que puga suposar tornar-lo a pintar i està en espera de posar data a la restitució del grafit: "Són artistes que tenen la seua agenda i la seua feina. Però esperem que siga com més prompte millor". "Hem arribat a un acord amb l'artista i l'entitat que gestiona els murs perquè el mural es torne a pintar. La millor opció per reparar la situació és tornar-lo a pintar i que el missatge tinga la màxima difusió", ha explicat Serra aquest dimarts en declaracions a la premsa.

"Esperem que aquest fet desafortunat servisca per a posar en relleu els atacs a la llibertat d'expressió. Que hi ha rapers al nostre país en risc d'entrar a la presó per les lletres de les seues cançons en una democràcia consolidada", ha expressat el regidor. Serra ha recordat que el govern municipal ha demanat un informe als serveis tècnics municipals per saber com es va prendre la decisió d'esborrar el mural, i ha assegurat que "es va prendre de manera precipitada i sense la validació política corresponent".

Per la seua banda, l'autor del mural a favor del raper Pablo Hasél, Blackblock, ha demanat que la seua obra no es convertisca "en un objecte llancívol de campanya electoral", en un comunicat fet públic també aquest dimarts.

Encara que considera el gest de l'Ajuntament de restaurara el mural com "una xicoteta conquesta", Blackblock també pensa que el que ha ocorregut està ple de "clarobscurs, interessos i 'politiqueig'".

També et pot interessar

stats