El Consell prepara un nou decret de mesures anticrisi adaptat a la normativa estatal

L'Advocacia de la Generalitat ha detectat incongruències jurídiques en la norma aprovada l'1 d'abril, que no ha arribat a entrar en vigor

Reunió del Ple del Consell en una imatge d'arxiu
Reunió del ple del Consell en una imatge d'arxiu / Europa Press

El govern valencià treballa en un nou decret llei de mesures per a pal·liar les conseqüències de la guerra d'Ucraïna que ajuste a la nova normativa estatal el text que es va aprovar en el ple del Consell de l'1 d'abril i que no ha arribat a entrar en vigor.

Es tracta d'una disposició que modifica una dotzena de normatives i inclou un ventall ampli de mesures, des d'iniciatives per a agilitzar la instal·lació de plantes d'energia fotovoltaica i eòlica fins a l'ampliació de la renda valenciana d'inclusió, per a ajudar les famílies davant la pujada dels subministraments. 

Segons ha avançat el diari Las Provincias, el "decret llei òmnibus", com el va definir la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, presenta algunes incongruències jurídiques i per això no ha arribat a entrar en vigor ni s'ha publicat al DOGV.

Fonts de Presidència de la Generalitat han explicat que el Consell va voler donar una resposta ràpida a l'escalada de preus i als problemes de subministrament provocats per la crisi i va tirar avant un text abans que l'estat aprovara el seu, un fet que ha generat certes incompatibilitats i que obliga ara a adaptar alguns aspectes del decret llei.

Les mateixes fonts asseguren que el govern valencià ja treballa en aquest nou decret que tindrà "el mateix fons". Els canvis requeriran també un nou informe de l'Advocacia de la Generalitat. La previsió és que el nou text s'aprove pròximament en un ple del Consell, si bé no hi ha encara una data precisa.

També et pot interessar

stats