El Consell aprova el decret llei per a minvar l'impacte de la guerra d'Ucraïna i modifica una dotzena de normes

La fórmula, atípica per la forma i l'extensió (seixanta-dues pàgines), inclou des de millores en la renda d'inclusió fins a mesures per a facilitar la instal·lació de plantes fotovoltaiques

Ple del Consell d'aquest divendres
Ple del Consell d'aquest divendres / À Punt

El Ple del Consell ha aprovat aquest divendres el decret llei per a fer front a la crisi generada per la guerra d'Ucraïna. Una disposició que modifica una dotzena de normatives i inclou un ampli ventall de mesures, des d'iniciatives per a agilitzar la instal·lació de plantes d'energia fotovoltaica i eòlica fins a l'ampliació de la renda valenciana d'inclusió, per ajudar les famílies davant la pujada dels subministraments. 

De "decret llei òmnibus" l'ha definit la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, per a explicar la fórmula atípica amb què s'han aprovat aquests canvis. Una bateria de modificacions que van allargar la negociació i la reunió de sotssecretaris que cada dijous dona llum verda als acords.

Entre les seixanta-dues pàgines del decret, Oltra ha destacat les millores per a destapar l'aprovació de fotovoltaiques i eòliques, en donar més participació dels ajuntaments en les plantes més xicotetes, tal com va avançar a À Punt la secretària autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra el Despoblament, Elena Cebrián. Ara els consistoris podran fer els informes sobre les plantes que generen menys de cinc megawatts.

D'altra banda, la renda valenciana d'inclusió ha ampliat la quantitat que perceben les famílies en el mòdul garantit per a fer front als subministraments: passa del 25% al 30% per a les famílies amb hipoteca o lloguer i del 10 al 15% per als que no tinguen aquests contractes. 

També et pot interessar

stats