L’abraçada de l’acord, a anàlisi en ‘La qüestió’

Cinc dies després del 10N, abordem el paper del ‘procés’ a Catalunya, l’ascens de l’extrema dreta i les reclamacions valencianes.

VÍDEO | L’abraçada de l’acord, a anàlisi en ‘La qüestió’

Han calgut unes poques hores de negociació, deu diputats menys i una ultradreta enfortida com a tercera força al Congrés perquè Pedro Sánchez i Pablo Iglesias escenificaren amb una abraçada l’acord que no s’havia pogut aconseguir en sis mesos

En la ressaca del 10N, el programa d’anàlisi de la televisió d’À Punt ha abordat les conseqüències dels resultats electorals i les incògnites encara obertes. Com es configurarà el mapa de suports al pacte? Quina solució per a Catalunya plantejarà aquest ‒de moment, virtual‒ govern progressista? I per a fer front a l’extrema dreta? Quina prioritat tindrà en el nou govern la reforma del finançament

Els periodistes Miquel Ramos i Rosana B. Crespo, junt amb el consultor polític Joan Gonçales, han analitzat al plató totes aquestes qüestions, acompanyats per veus del món de la política, com ara el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, o el president de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, amb els quals s’ha abordat l’actual situació del partit, després de la renúncia d’Albert Rivera. El professor de Política Comparada a la Universitat de Glasgow, Sergi Pardos, i el sociòleg Alexis Lara, han buscat les raons de l’ascens de Vox a Espanya, i, particularment, a municipis valencians com Carcaixent o Algemesí. 

"És el moment dels pobles, de la gent"

En l’aniversari de la caiguda del mur de Berlín, en La qüestió s’han preguntat aquest divendres pels nous murs que s’han aixecat des d’aquell moment. Els murs visibles, físics, però també els marítims, els virtuals i fins i tot els mentals. Per a enderrocar-los, l’exdiplomàtic, exdirector general de la UNESCO i actual president de la Fundació Cultura de Paz, Federico Mayor Zaragoza, ha assegurat que “ha arribat el moment dels pobles, de la gent, per a mobilitzar-se. No podem ser espectadors. No podem només preocupar-nos per temes banals, com el futbol”.

També et pot interessar

stats