El jutjat envia a l'Audiència de València les peces 2 i 3 del cas Cooperació per a celebrar el juí

La Generalitat no accepta el pacte que la Fiscalia vol proposar als processats

L'expedient s'ha enviat a l'Audiència de València en 56 contenidors
L'expedient s'ha enviat a l'Audiència de València en 56 contenidors / TSJCV

El jutjat d'instrucció 21 de València ha enviat a l'Audiència les peces 2 i 3 de l'anomenat cas Cooperació per a la celebració del juí contra l'exconseller Rafael Blasco i 23 processats més. En esta causa s'investiguen les irregularitats en subvencions a ONG i la construcció d'un hospital a Haití que no es va fer.

El jutjat ha enviat l'extens expedient en 56 contenidors. La remissió de la causa es fa quan hi ha una negociació oberta entre els processats, la Fiscalia Anticorrupció i l'advocacia de la Generalitat per a arribar a una conformitat que evite el juí. La Generalitat no accepta la proposta plantejada per la Fiscalia. Tampoc l'accepta la coordinadora valenciana d'ONGD que exerceix l'acusació popular i considera la proposta innaceptable.

La Fiscalia Anticorrupció proposa un pacte amb els 24 processats que implica una considerable rebaixa en les peticions de pena de presó a canvi de recuperar part dels diners. La proposta de la fiscalia deixaria en només 2 anys i mig de presó la pena per a l'exconseller del Partit Popular Rafael Blasco i per a l'empressari César Augusto Tauroni. Inicialment se li reclamaven 16 i 22 anys, respectivament. Per a l'altre dels processats, l'excap de Solidaritat, Marc Llinares, se li demanarien 2 anys i 3 mesos. Els altres 21 processats evitarien haver d'entrar en presó.

A canvi de reduir la pena, els acusats plantegen entregar propietats. Rafael Blasco, un xalet a Alzira; Tauroni, dos apartaments a Miami i Marc Llinares, un pis a Dénia. Aquests béns ja estan embargats. La Generalitat pretén recuperar la totalitat de 4 milions d'euros desviats. La Coordinadora Valenciana d'ONGD reclama quatre milions més pels danys morals patits.

També et pot interessar

stats