Jutgen l'exdirector de RTVV López Jaraba per comprar uns programes quatre vegades per sobre del preu de mercat

Les acusacions demanen fins a huit anys de presó, però la Fiscalia no hi veu delicte i en demana el sobreseïment.

L'exdirector general de RTVV, José Luis López Jaraba, davant el tribunal
L'exdirector general de RTVV, José Luis López Jaraba, davant el tribunal / À Punt NTC

L'Audiència de València jutja l'exdirector general de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) José Luis López Jaraba per la compra d'un conjunt de programes a la productora Alba Adriática de José Luis Moreno per valor d'1,78 milions d'euros, una operació que es va firmar entre el 2009 i el 2012. La instrucció judicial va determinar que la compravenda quadruplicava el preu de mercat, que estimava el valor real de les produccions en 400.000 euros.

La denúncia es va iniciar el 2014 i es deriva de la investigació del forat de 1.000 milions resultant de la gestió de l'empresa pública.

A les acaballes de juny les parts no arribaren a cap acord, per la qual cosa es va decretar l'obertura de juí oral pels possibles delictes de malversació o administració deslleial.

L'Advocacia de la Generalitat demana per a López Jaraba set anys de presó i 17 anys i mig d'inhabilitació absoluta, com també Compromís, mentre que CGT eleva la petició de condemna a huit anys de presó i vint d'inhabilitació. El sindicat CCOO es va retirar de la causa tres setmanes abans del juí.

La Fiscalia no hi veu delicte i demana el sobreseïment de la causa.

També et pot interessar

stats