El jutge reactiva la causa pel finançament il·legal del PP madrileny en l'època d'Esperanza Aguirre

Ha demanat dades sobre dos empresaris i sobre les relacions comercials entre Indra i una desena de societats.

El jutge investiga el finançament il·legal del PP madrileny en l'època d'Esperanza Aguirre
El jutge investiga el finançament il·legal del PP madrileny en l'època d'Esperanza Aguirre / Efe

El titular del jutjat d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, Manuel García Castelló, ha sol·licitat informació a l'Agència Tributària i a diverses entitats financeres sobre dos empresaris i una bateria de societats relacionades. 

Investiga el finançament il·legal del Partit Popular en la Comunitat de Madrid a través de l'ens públic de l'Agència Informàtica i Comunicacions, entre 2010 i 2014, quan era presidenta Esperanza Aguirre.

El jutge demana informació sobre els empresaris José Miguel Alonso Gómez i Juan Miguel Madoz Echevarría, de qui requereix, a més, dades sobre les seues societats i comptes bancaris.

Així mateix, demana informació sobre les relacions comercials entre Indra i una desena de societats, que podrien estar vinculades al finançament del partit durant aquells quatre anys i, en particular, amb la campanya electoral de 2011.

García Castelló, que instrueix les macrocauses de corrupció Púnica i Lezo, va obrir una peça específica sobre el finançament del PP madrileny baix mandat d'Esperanza Aguirre. El jutge té indicis que apunten al fet que es van servir de l'Agència Informàtica i Comunicacions de la Comunitat de Madrid, una entitat pública, per a utilitzar una de les seues empreses adjudicatàries com a vehicle per a pagar a proveïdors electorals.

També et pot interessar

stats