El jutge ordena guardar les cintes de la trobada entre Delcy Rodríguez i Ábalos

El ple del Congrés ha rebutjat la moció del PP per a destituir el ministre de Transports.

El jutge ordena guardar les cintes de la trobada entre Delcy Rodríguez i Ábalos
El jutge ordena guardar les cintes de la trobada entre Delcy Rodríguez i Ábalos

Un jutge de Madrid ha requerit aquest dimecres a Aena les gravacions amb les imatges de l'aeroport de Madrid-Barajas després de la reunió que van mantindre el passat 20 de gener el ministre de Transports, José Luis Ábalos, i la vicepresidenta de Veneçuela, Delcy Rodríguez.

Acorda així la mesura cautelar urgent plantejada pel PP i exhorta el gestor aeroportuari a facilitar les imatges del circuit tancat de vigilància de les dependències de l'aeroport per a comprovar els possibles delictes en els quals podria haver incorregut Ábalos.

La vicepresidenta de Veneçuela té prohibida l'entrada i el trànsit per territori comunitari per una sanció de la Unió Europea.

El Congrés rebutja la destitució d'Ábalos

El ministre de Transports ha assegurat aquest dimarts estar "absolutament tranquil" després de la decisió de la jutgessa perquè, diu, els vídeos "aclaririen moltes coses", tot i que ha lamentat que la llei de protecció de dades en prohibisca la difusió. Ábalos ha acusat el PP de pretendre judicialitzar aquest assumpte per a continuar parlant-ne, en la seua "obsessió" per "desgastar" l'executiu.

El secretari d'organització del PSOE ha fet aquestes declaracions després que el ple del Congrés haja rebutjat la pretensió del PP de reclamar al govern la seua destitució. La cambra baixa també ha rebutjat la moció en què exigien el reconeixement de Guaidó com a president encarregat de Veneçuela.

També et pot interessar

stats