El jutge interrogarà Barrabés en el jutjat i Begoña Gómez no hauria d'assistir-hi

Han donat d'alta l’empresari i ja no cal que testifique telemàticament

Begoña Gómez en una imatge d'arxiu
Begoña Gómez en una imatge d'arxiu / Red Eléctrica España (Europa Pres)

El jutge que investiga Begoña Gómez ha acordat este dimarts prendre declaració a l'empresari Juan Carlos Barrabés al jutjat i no a l'hospital on estava ingressat, perquè ja li han donat l'alta. Este canvi en la declaració de Barrabés significa que el seu testifical ja no es fa com a prova preconstituïda i, per tant, l'esposa del president del Govern no hauria d'assistir-hi de manera presencial.

Així ho han confirmat a Europa Press fonts del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que apunten que el magistrat titular del jutjat d'Instrucció número 41 de Madrid, Juan Carlos Peinado, ha rebut confirmació de l’hospital que a Barrabés ja li han donat l’alta. 

Després de rebre esta informació, Peinado ha decidit mantindre la declaració de Barrabés per a dilluns vinent, 15 de juliol, a les 10:00 hores, però no serà per videoconferència des de l’hospital, sinó a la seu dels jutjats de la plaça de Castilla.

Precisament este dimarts de matí, el mateix jutge Peinado havia amenaçat de detindre Gómez si no acudia presencialment al jutjat el dia 15 a la declaració de l'empresari, perquè la declaració de Barrabés com a testimoni des de l’hospital era una prova preconstituïda i vàlida per a un hipotètic juí. Això situava Begoña Gómez en l’“obligació” de comparéixer i el jutge havia advertit “que en cas de no fer-ho ni al·legar causa justa que li ho impedira”, podria dictar una “orde de detenció” contra ella. 

També et pot interessar

stats