El jutge concedeix el tercer grau a l’extresorer del PP Luis Bárcenas

El tribunal va establir que el temps màxim de compliment seria de dotze anys, que és el triple de la pena més alta imposada per blanqueig de capitals i contra la hisenda pública

Luis Bárcenas en una imatge d'arxiu
Luis Bárcenas en una imatge d'arxiu / Europa Press

El jutge de vigilància penitenciària de l'Audiència Nacional ha concedit a l’extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas el tercer grau penitenciari, que li va quedar denegat al juliol de l'any passat, segons han confirmat fonts jurídiques.

En aquell moment, el jutge va desestimar la petició de Bárcenas, que ha complit més de la meitat de la pena imposada perquè "no es donaven les característiques personals i penitenciàries que permetien una vida en semillibertat". 

Bárcenas ha gaudit de diversos permisos penitenciaris des que va ingressar a la presó madrilenya de Soto del Real per a complir la condemna de 29 anys i un mes per la primera època del cas Gürtel. A mitjan 2013 va ingressar en presó preventiva i va eixir sota fiança el 22 de gener del 2015. Després de la sentència de Gürtel, hi va tornar a ingressar el maig del 2018. El tribunal va establir que el temps màxim de compliment seria de dotze anys, que es correspon amb el triple de la pena més alta imposada en aquest cas, la de blanqueig de capital i contra la hisenda pública.

També et pot interessar

stats