Interior aprova la semillibertat per a Bárcenas mitjançant l'article 100.2 del Reglament Penitenciari

L’extresorer del PP ha realitzat ja gran part del programa de reinserció de delinqüents econòmics

Bárcenas en una imatge d'arxiu durant el seu judici
Bárcenas en una imatge d'arxiu durant el judici / Juan Carlos Hidalgo (Europa Press)

El Ministeri de l'Interior ha acordat aplicar a l’extresorer del PP Luis Bárcenas l'article 100.2 del Reglament Penitenciari, que recull la possibilitat de flexibilitzar el règim de vida penitenciari per a passar a una situació de semillibertat, segons han informat fonts coneixedores de la decisió.

Segons ha avançat el diari El País, la decisió s'ha adoptat quan Bárcenas ha realitzat ja gran part del programa de reinserció de delinqüents econòmics, conegut per les sigles Pideco, que la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries, dependent d'Interior, va posar en marxa el gener del 2020.

Bárcenas, classificat en segon grau o règim ordinari, ha gaudit de diversos permisos penitenciaris des que va ingressar a la presó madrilenya de Soto del Real per a complir la condemna de 29 anys i un mes per la primera època del cas Gürtel.

La mesura, contra la qual pot recórrer la Fiscalia, li permetrà abandonar la presó per a complir la resta de la condemna en un centre d'inserció social.

Bárcenas va ingressar en presó preventiva a mitjan 2013 i la va abandonar sota fiança el 22 de gener del 2015. Després de la sentència de Gürtel, hi va tornar a ingressar el maig del 2018. El tribunal va establir que el temps màxim de compliment seria de dotze anys, que es correspon amb el triple de la pena més alta imposada en aquest cas, la de blanqueig de capitals i contra la hisenda pública.

També et pot interessar

stats