El jutge comença a investigar la denúncia per espionatge a Sánchez i Robles

Els fets denunciats serien competència de l'Audiència Nacional tal com estableix la llei orgànica del poder judicial

Pedro Sánchez i Margarita Robles en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez i Margarita Robles en una imatge d'arxiu / Reuters

El jutge de l'Audiència Nacional José Luis Calama ha obert una investigació per un possible delicte de descobriment i revelació de secrets amb relació a la denúncia de l'Advocacia de l'Estat per la infecció amb el sistema Pegasus dels telèfons mòbils del president del govern, Pedro Sánchez, i la ministra de Defensa, Margarita Robles.

En l'acta, el jutge ha donat trasllat al ministeri fiscal perquè informe sobre la pràctica de les diligències d'investigació que considere convenients per a determinar la naturalesa i circumstàncies dels fets objecte de denúncia, així com de les persones que hi hagen participat.

Els fets denunciats serien competència de l'Audiència Nacional tal com estableix la llei orgànica del poder judicial, pel fet que afecten alts càrrecs, com són el president del govern i a la ministra de Defensa.

Sembla “claríssimament clar”, segons Calama, la competència de l'Audiència Nacional per a instruir la causa penal encaminada a determinar la naturalesa i circumstàncies del fet, les persones que hi hagen participat i l'òrgan competent per a l'enjudiciament.

En la seua acta, el magistrat explica que els fets que consten en la denúncia de l'Advocacia de l'Estat podrien emmarcar-se dins dels delictes que el Codi Penal tipifica com de descobriment i revelació de secrets.

Recorda que aquests drets salvaguarden un espai d'intimitat personal i familiar que queda sostret a intromissions estranyes, i destaca la protecció necessària enfront del creixent desenvolupament dels mitjans i procediments de captació, divulgació i difusió de la mateixa i de dades i circumstàncies que pertanyen a la intimitat.

L'Advocacia de l'Estat va denunciar que en les dues intrusions en el mòbil de Sánchez, el mes de maig de l'any passat, es van extraure 2,6 gigues i 130 megues de dades, ja que van ser 9 megues d'informació en el cas de Robles, en un sol atac al juny de 2021, segons fonts governamentals. No obstant això, el contingut exacte d'aquestes dades es desconeix ara per ara.

També et pot interessar

stats