El jutge del cas Alqueria obri juí contra Jorge Rodríguez

Anticorrupció demana 8 anys de presó per a l'expresident de la Diputació de València.

Imatge d'arxiu de Jorge Rodríguez eixint custodiat per agents en un dels registres policials
Imatge d'arxiu de Jorge Rodríguez eixint custodiat per agents en un dels registres policials / Manuel Bruque (EFE)

El jutge del Cas Alqueria ha obert judici oral contra l'expresident de la Diputació de València Jorge Rodríguez, que va deixar el càrrec i va abandonar el PSPV-PSOE per aquests fets, i contra altres 14 alts càrrecs acusats de malversació i prevaricació per una presumpta simulació de contractes d'alta direcció en l'empresa pública Divalterra per a beneficiar a membres i simpatitzants de Compromís i el partit socialista.

La resolució, que estableix un termini de deu dies a les defenses perquè formulen els seus escrits, demana a huit dels acusats fiances per imports que van des dels 8.227 als més de 194.000 euros, a fi d'assegurar el pagament de possibles responsabilitats civils, i determina la responsabilitat solidària dels altres set respecte a part de les sumes.

La Fiscalia Anticorrupció demana huit anys de presó i vint anys d'inhabilitació per a Jorge Rodríguez, expresident de la Diputació de València i actual alcalde socialista d'Ontinyent, per l'anomenat cas Alqueria. Una pena que demana també per al seu cap de gabinet Ricard Gallego, l'exassessor Manuel Reguart i els exgerents de Divalterra José Ramón Tiller i Agustina Brines. Anticorrupció acusa Jorge Rodríguez i el seu cercle més estret de col·laboradors d'impulsar la contractació de set alts directius en el que considera delictes continuats de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i falsedat en document oficial.

Per a alguns dels directius contractats, la Fiscalia demana sis anys de presó i dotze d'inhabilitació pels presumptes delictes de falsedat en document oficial comesa per particular i cooperadors necessaris en la malversació de cabals públics. Per al secretari-lletrat assessor del Consell d'Administració de Divalterra Jorge Cuerda i per al excogerent de Divalterra i exalcalde de l'Alcúdia de Crespins, Xavier Simón, la Fiscalia demana sis anys de presó i vint d'inhabilitació.

També et pot interessar

stats