El jutge arxiva el cas Cuidadora de Podem per falta d'indicis

Segons la resolució d'arxivament no s'ha acreditat que les investigades "s'encarregaren de la cura dels fills" d'Irene Montero i de l'exvicepresident del govern espanyol Pablo Iglesias

Pablo Iglesias i Irene Montero amb la seua filla en un acte de Podem en una imatge d'arxiu
Pablo Iglesias i Irene Montero amb la filla en un acte de Podem en una imatge d'arxiu / Europa Press

El jutge ha arxivat la investigació oberta a una assessora de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, i una extreballadora de Podem després que no haja quedat acreditat que aquestes cuidaren els fills menors durant el temps en què exercien funcions pagades amb diners públics.

El titular del jutjat d'instrucció número 52 de Madrid, Juan José Escalonilla, ha acordat el sobreseïment del conegut com el cas Cuidadora unes setmanes després que prenguera declaració com a imputada a una antiga responsable del departament de premsa del partit.

Segons la resolució de l'arxivament, a la qual ha tingut accés Efe, no sols no consta acreditat que les investigades, Teresa Arévalo i Gara Santana, "s'encarregaren de la cura dels fills" d'Irene Montero i de l'exvicepresident del govern espanyol Pablo Iglesias, sinó que tampoc s'ha constatat que "cap persona" ho haja fet mentre exercia funcions remunerades per Podem o per l'erari públic.

Subratlla, en el cas de l'assessora de la ministra, Teresa Arévalo, que del fet que es desplaçara el 20 d'octubre del 2019 a un acte electoral a Alacant amb Irene Montero "no cal inferir cap indici acreditatiu que el desplaçament d'aquesta investigada fora per a la cura" de la filla, sinó "en compliment del càrrec que tenia dins del partit polític en aquell moment".

Tampoc veu proves que avalen la declaració d'una exempleada de logística de Podem, que va apuntar que Gara Santana també va haver d'encarregar-se dels xiquets d'Irene Montero i Pablo Iglesias, una versió que no pot erigir-se "en indici racional suficient acreditatiu", diu el jutge.

Aquesta causa va nàixer de la denúncia de l'exresponsable de compliment normatiu de Podem, Mónica Carmona, que es va negar a revelar al jutjat la identitat de la persona que li va transmetre la informació i va assegurar que no va investigar el cas perquè va ser destituïda del seu càrrec.

És un dels procediments que va obrir el magistrat amb relació a Podem, entre les quals destaca el cas Neurona, on investiga la contractació d'una consultora mexicana del mateix nom per a les eleccions generals del 2019.

També et pot interessar

stats