El jutge que ha admés la denúncia de Manos Limpias ordena l'UCO investigar la dona de Sánchez

La denúncia, elaborada íntegrament amb retalls de premsa, acusa Begoña Gómez d'un presumpte tracte de favor a l'empresa Globalia

Pedro Sánchez i Begoña Gómez en la Cimera de la Comunitat Política Europea celebrada a Granada
Pedro Sánchez i Begoña Gómez en una imatge d'arxiu / Europa Press

El jutge que ha acceptat a tràmit la denúncia de Manos Limpias contra Begoña Gómez, esposa del president del govern, Pedro Sánchez, ha donat instruccions a la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil perquè inicie les investigacions oportunes sobre Gómez.

El 8 d'octubre el titular del jutjat 41 de Madrid, Juan Carlos Peinado, va admetre a tràmit la denúncia, en què s'assenyala un presumpte tracte de favor de Gómez a Globalia, empresa matriu d'Air Europa, beneficiària d'ajudes durant la pandèmia. L'acusa dels presumptes de tràfic d'influències i corrupció en els negocis. 

Manos Limpias, que va reconéixer que algunes de les informacions podrien ser falses, ha ampliat la denúncia per a assenyalar la condició del president del govern espanyol com a presumpte "cooperador necessari".

El jutge Peinado ha ordenat la compareixença dels responsables dels mitjans de comunicació que han publicat les informacions. L'admissió a tràmit de la querella, contra el criteri del Tribunal Suprem, contrari a obrir causes a partir de notícies en premsa, va motivar la retirada de Sánchez durant cinc dies de la vida pública, per a avaluar la seua continuïtat a la presidència de l'executiu.

També et pot interessar

stats