La justícia europea retorna temporalment la immunitat a Puigdemont i als eurodiputats de Junts

Els tres van presentar un recurs en què demanaven mesures cautelars

Puigdemont, aquest dimarts en l'Europarlament
Puigdemont, en una imatge d'arxiu a l'Eurocambra / À Punt NTC

El Tribunal General de la Unió Europea ha decidit paralitzar provisionalment la suspensió de la immunitat europarlamentària de l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont i dels seus exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí, els tres amb escó en el Parlament Europeu per Junts per Catalunya.

El vicepresident del Tribunal General de la UE ordena que se suspenga l'execució de les decisions del Parlament "fins que s'adopte l'acte que es pose fi al present procediment de mesures provisionals", ha informat el tribunal.

El ple del Parlament Europeu va decidir al març tramitar els suplicatoris enviats pel Tribunal Suprem perquè els tres polítics independentistes foren jutjats a Espanya pel seu paper en el 'procés'.

La defensa de Puigdemont, Comín i Ponsatí van recórrer la decisió davant la justícia europea i van sol·licitar el 26 de maig mesures cautelars per a paralitzar la suspensió, amb l'argument que existia "risc real i imminent" de ser detinguts i empresonats, la qual cosa els impediria representar els ciutadans durant la resta del seu mandat.

També et pot interessar

stats