La justícia britànica rebutja la immunitat de Joan Carles I i obri la porta a jutjar-lo per assetjament a Corinna

L'examant del rei emèrit l'acusa d'assetjament continuat des de 2012 directament i a través d'agents al seu servei

El rei Joan Carles I, en una imatge d'arxiu
El rei Joan Carles I, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El Tribunal Superior de Londres ha dictat que el rei emèrit Joan Carles I no té immunitat legal al Regne Unit des del moment de l'abdicació i, en conseqüència, pot tramitar la demanda per presumpte assetjament que li ha interposat la seua examant, Corinna zu Sayn-Wittgenstein. 

La defensa de l'emèrit, representada a Londres pel despatx Clifford Chance, havia intentat que el tribunal no prenguera en consideració la demanda, sota l'argument que la immunitat el deixava fora de la jurisdicció britànica. 

L'empresària alemanya acusa Joan Carles I d'haver-la sotmesa a "assetjament" des de 2012 fins ara, personalment o bé a través d'"agents" al seu servei. Accions que "van amenaçar" la seua seguretat i la dels seus fills, segons la demandant.

A més, en la demanda s'aborda un pagament de 65 milions d'euros que l'emèrit va realitzar presumptament a Corinna. Formaven part, suposadament, d'uns diners que el difunt rei de l'Aràbia Saudita havia enviat a un compte bancari a Suïssa vinculat amb una fundació que gaudia d'avantatges fiscals amb seu a Panamà, i el beneficiari de la qual era Joan Carles I.

El gener passat, Corinna va declarar com a testimoni, a través de videoconferència des d'un tribunal anglés, en un juí celebrat a Madrid contra l'excomissari espanyol José Manuel Villarejo. Va assegurar que va rebre reiterades amenaces de l'excap del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) Félix Sanz Roldán. "Per descomptat em va terroritzar, terroritzarien qualsevol. El fet que el cap de seguretat vinguera a visitar-me a Londres ja era bastant aborronador", va afirmar aleshores.

També et pot interessar

stats