Corinna Larsen assegura que Joan Carles li va donar els 65 milions "com a mostra de gratitud"

La declaració de l'examiga del rei emèrit és cabdal per a la investigació del Suprem per les suposades comissions de l'AVE a la Meca.

Corinna Larsen assegura que Joan Carles li va donar els 65 milions "com a mostra de gratitud"
Corinna Larsen assegura que Joan Carles li va donar els 65 milions "com a mostra de gratitud"

Segons el diari El País, el qual hauria tingut accés a la declaració de Corinna Larsen davant la fiscalia suïssa, l'empresària alemanya examiga de Joan Carles I assegura que el rei emèrit li va transferir 64,8 milions d'euros en 2012 "no per a desfer-se dels diners", sinó "per gratitud i per amor", per a garantir "el seu futur i el dels seus fills".

El testimoniatge de Larsen, va tindre lloc en 2018, però la declaració mai ha arribat a la justícia espanyola per la negativa de Larsen, a qui la justícia suïssa atorga eixe dret.

Es tracta d'una informació cabdal per a la investigació que segueix la Fiscalia del Suprem sobre el rei emèrit per presumptes indicis de blanqueig de capitals i frau fiscal en la construcció de l'AVE a la Meca arran que es descobrira que Joan Carles I va portar a Ginebra en 2010, quan encara era cap de l'Estat espanyol, 1,7 milions d'euros que va posar en mans del seu gestor, Arturo Fasana.

Segons les declaracions a les quals ha tingut accés El País, Larsen assegura al fiscal suís Yves Bertossa que el rei emèrit li va transferir 64,8 milions d'euros en 2012 "no per a desfer-se dels diners", sinó "per gratitud i per amor", per a garantir "el seu futur i el dels seus fills" i "perquè encara tenia l'esperança de recuperar-me.”

El fiscal Bertossa manté imputats Larsen, el gestor del rei emèrit, Arturo Fasana, i l'advocat Dante Canónica per un delicte de blanqueig agreujat de capitals, penat amb un màxim de cinc anys de presó.

Un 2020 convuls per a la monarquia espanyola

La declaració de Corinna Larsen arriba quan estan a punt de complir-se quatre mesos de la renúncia per part del rei Felip VI a l'herència que personalment li poguera correspondre de son pare, i poques setmanes després que es fera públic que l'empresari català Josep Cusí, amic del rei emèrit Joan Carles I, va costejar part del viatge de noces dels prínceps Felip i Letícia.

Al juny, el Grup Plural del Congrés tornà a demanar una comissió d'investigació parlamentària sobre les finances del monarca, que va ser rebutjada per la Mesa del Congrés, però el diputat de Compromís, Joan Baldoví, va anunciar pocs dies després que es plantegen demanar una nova comissió d'investigació al Congrés relacionada amb les suposades comissions de l'AVE a la Meca. Queda per veure si les declaracions de Larsen faran que s'hi decidisquen.

També et pot interessar

stats