La justícia belga cita Pablo Llarena

L'expresident català Carles Puigdemont i els exconsellers fugits Toni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig i Clara Ponsatí demanden el jutge Pablo Llarena.

L'expresident català Carles Puigdemont
L'expresident català Carles Puigdemont

Un tribunal belga ha citat el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena per al pròxim 4 de setembre, després de la demanda civil per vulneració de drets presentada en contra seua per l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i els exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig i Clara Ponsatí. Ho ha anunciat l'advocat de la defensa dels exconsellers fugits, Christophe Marchand.

"Ací ens podem defendre de forma adequada, a Bèlgica el poder judicial és independent", ha afirmat Comín en una compareixença conjunta al costat de Puig i Serret, i en la qual han participat Puigdemont i Ponsatí per videoconferència. En la roda de premsa, els polítics fugits han anunciat també que sol·licitaran al Tribunal Suprem la recusació de Llarena.

En aquest sentit, l'exconseller de Sanitat ha assenyalat que el magistrat ha de ser apartat de la causa. "Ens volem defendre més allà dels processos relatius a l'orde europea de detenció. Fins ara la nostra defensa havia estat focalitzada a evitar l'extradició, però aconsellats pels nostres advocats tenim consciència que podem iniciar accions legals noves", ha apuntat.

Els exconsellers residents a Bèlgica per a evitar el procés judicial en contra seua reben aquest dimarts la visita dels seus successors en el govern de Quim Torra: la consellera de Sanitat, Alba Vergés; la consellera de Cultura, Laura Borràs; i la titular d'Agricultura, Teresa Jordà. Empraran per a aquesta reunió la delegació de la Generalitat a Brussel·les, l'única delegació en l'exterior que no va ser clausurada pel Govern

També et pot interessar

stats