La Junta de Síndics de les Corts ajorna la proposta del PP sobre el Tajo-Segura

La portaveu popular, Eva Ortiz, demana la compareixença de la consellera d’Agricultura.

La Junta de Síndics de les Corts ajorna la proposta del PP sobre el Tajo-Segura
La Junta de Síndics de les Corts ajorna la proposta del PP sobre el Tajo-Segura

La Junta de Síndics de les Corts s’ha reunit aquest dimarts i ha decidit ajornar el debat de la proposta del PP que reclamava convocar la Diputació Permanent de les Corts i fixar una posició comuna sobre el transvasament Tajo-Segura, que fa arribar l’aigua a les comarques del sud de la Comunitat Valenciana. Tot això, després que el transvasament estiga de nou en la portada de l’actualitat arran d’una nova sentència del Tribunal Suprem qüestiona el Pla de Conca del Tajo

La portaveu del PP, Eva Ortiz, ha presentat una petició de compareixença de la consellera d’Agricultura per a saber què està fent en aquest assumpte el govern valencià i quines són les negociacions amb el govern espanyol.

Per la seua part, el portaveu del PSPV, Manolo Mata, ha dit que “no hi ha res a parlar”, perquè el Govern d’Espanya “sap què ha de fer amb el transvasament i com s’ha d’executar”. Segons Mata, qui faça discursos a favor o en contra vinculats al transvasament “no fa cap favor a l’aigua i als qui la necessiten”.

Des de Compromís, el seu portaveu, Fran Ferri, ha demanat al PP i al PSOE que oferisquen solucions i deixe “de fer campanya electoral amb els regants d’Alacant”. El síndic de Podem, Antonio Estañ, ha recordat que la sentència del Tribunal Suprem “estableix uns cabals ecològics que abans no estaven establits”, però que “no suposa com a tal eliminar el transvasament”.

Finalment, la portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha acusat el PP de traure aquest assumpte sempre en períodes electorals i ha indicat que “és un problema polític que necessita una solució tècnica”.

També et pot interessar

stats