La Junta Electoral rebutja els recursos de PP i Cs de suspendre les rodes de premsa del govern de Sánchez

Considera que les compareixences no vulneren la llei electoral, tot i que contra la decisió s'hi pot recórrer davant del Suprem.

Reunió de la Junta Electoral Central, aquest dilluns
Reunió de la Junta Electoral Central, aquest dilluns / Europa Press

La Junta Electoral Central ha decidit desestimar les reclamacions presentades pel Partit Popular i Ciutadans amb l'objectiu de suprimir les rodes de premsa posteriors al Consell de Ministres després de la convocatòria electoral del 28A perquè considera que aquestes compareixences no vulneren la legislació electoral.

Aquesta institució, màxima intèrpret de la llei electoral, ha dictat aquest dilluns de vesprada dos acords amb què respon als recursos de les dues formacions. En concret, en la contestació dirigida al PP, argumenta que no pot adoptar "cap decisió" sobre rodes de premsa futures "pel seu caràcter hipotètic".

A més, respecte a l'única compareixença del govern de Pedro Sánchez celebrada després d'haver avançat les eleccions generals al 28 d'abril, entén que "no hi conté cap al·lusió a les realitzacions o fites" obtingudes per l'executiu central. 

El PP i Ciutadans tenen ara la possibilitat de recòrrer contra la decisió davant de la sala tercera del Tribunal Suprem.

Batet: "Els divendres socials continuaran fins a l'últim moment"

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ja ha anunciat que el govern espanyol continuarà presentant decrets llei sobre polítiques socials: "Els divendres socials continuaran fins a l'últim moment".

També et pot interessar

stats