La Junta Electoral rebutja l'escrit d'esmena i manté Podem fora de la coalició Per Andalusia

Ara s'obri un termini fins a les 23:59 hores d'aquest dimarts per a recórrer contra la decisió davant la Junta Electoral Central

Fotomuntatge amb Alberto Garzón, Inmaculada Nieto i Toni Valero (IU), a l'esquerra, i Juan Antonio Delgado i Ione Belarra (Podemos) a la dreta
Fotomuntatge amb Alberto Garzón, Inmaculada Nieto i Toni Valero (EU), a l'esquerra, i Juan Antonio Delgado i Ione Belarra (Podem) a la dreta / Europa Press

La Junta Electoral d'Andalusia ha rebutjat l'escrit d'esmena presentat per quatre formacions d'esquerra, amb la qual cosa Podemos no podrà inscriure's com a part de l'aliança Per Andalusia després de no haver arribat a temps la seua signatura en el registre de la coalició divendres passat.

Les quatre formacions inscrites (EU, Més País, Equo i Iniciativa del Poble Andalús) van presentar aquest diumenge un escrit d'esmena, adduint un "error material" en la documentació, perquè l'òrgan competent accepte retirar la coalició a quatre i convertir-la en una aliança dels sis partits, és a dir amb la incorporació de Podem i Aliança Verda.

No obstant això, la Junta Electoral, segons la resolució, ha decidit rebutjar la inscripció de Podem en la coalició ja que no ha acceptat el recurs d'esmena i ha obert un termini fins a les 23:59 hores d'aquest dimarts per a recórrer contra la decisió davant la Junta Electoral Central, possibilitat que aquest cap de setmana havia descartat Podem.

Els sis partits tenen un acord polític, però la complexitat de les negociacions per la designació de candidats i el repartiment de llocs, va provocar que Podem i Aliança Verda no arribaran a temps per a registrar la seua pertinença a la coalició.

Els candidats de Podem hauran de figurar en la papereta electoral de Per Andalusia com a "independents", no podran fer ús del logotip d'aquest partit ni tindran accés directe al finançament electoral ni a les subvencions finalistes que el Parlament concedeix als grups, segons fonts jurídiques consultades per Efe.

Inmaculada Nieto, candidata a la Junta de la coalició Per Andalusia, ha opinat que no contempla un escenari en el qual Podem no estiga inclosa en la coalició ni que es presente als comicis andalusos en solitari.

Podem, en un comunicat, s'ha compromés a buscar totes les vies administratives per a garantir l'acord polític.

"L'acord polític i el front ampli de Yolanda Díaz no es trencaran per qualsevol qüestió burocràtica o administrativa. Hi ha voluntat de les sis forces polítiques de concórrer juntes el 19J", ha subratllat.

També et pot interessar

stats