La Junta Electoral obri un segon expedient a Isabel Rodríguez per les rodes de premsa a La Moncloa

Ha amonestat la ministra en altres dues ocasions anteriors per fer crítiques al PP en les seues compareixences 

La portaveu del govern, Isabel Rodríguez, en una roda de premsa en la Moncloa
La portaveu del govern, Isabel Rodríguez, en una roda de premsa en la Moncloa / Eduardo Parra (Europa Press)

La Junta Electoral Central (JEC) ha obert un segon expedient sancionador a la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, està vegada per les seues manifestacions de caràcter electoralista pronunciades en la roda de premsa del Consell de Ministres del passat 3 de maig. L'àrbitre electoral ja li'n va obrir a instàncies del Partit Popular en la seua reunió de la setmana passada després d'amonestar-la en altres dues ocasions anteriors per fer crítiques al PP i al seu líder, Alberto Núñez Feijóo, en les seues compareixences al Palau de la Moncloa.

Així, la JEC considera que aquestes noves manifestacions del passat 3 de maig vulneren l'obligació de neutralitat dels poders públics des que es convoquen les eleccions que estableix l'article 50.2 de la llei electoral. Per això i ateses "les circumstàncies concurrents", considera que procedeix la incoació d'expedient sancionador a Rodríguez per a dilucidar, si escau, "que l'eventual infracció siga mereixedora de sanció".

En la resolució, que compta amb un vot particular, la JEC sol·licita a més a la ministra que dicte les instruccions oportunes perquè durant el que resta del període electoral romanguen retirades del web institucional del govern les manifestacions "presumptament valoratives".

No obstant això, la JEC no considera necessari fer extensiva una advertència similar als altres membres de l’executiu espanyol, com sol·licitava el PP, "perquè no consta" que s'hagen produït noves vulneracions de la llei electoral en aquest sentit.

També et pot interessar

stats