La Junta Electoral de Granada manté la candidatura de Macarena Olona

Rebutja el recurs d'Andalusos Alceu-vos per presumpte empadronament fictici a Salobreña i aclareix que l'eventual reversió d'aquest, que ha iniciat l'Ajuntament, no tindrà efectes en la candidatura

La candidata de Vox a la Junta d'Andalusia Macarena Olona
La candidata de Vox a la Junta d'Andalusia Macarena Olona / Rafa González (Europa Press)

La Junta Electoral de Granada ha decidit mantindre la candidatura a la Junta d'Andalusia de la líder de Vox Macarena Olona. L'organisme entén que el seu empadronament i la seua inscripció en el cens electoral són actes “administratius en ferm”, malgrat la impugnació realitzada la setmana passada per Andalusos Alceu-vos. La formació regionalista havia demanat a la Junta Electoral que anul·lara la candidatura d'Olona per "no complir el requisit de veïnatge" a Andalusia i pel suposat "empadronament fictici" al municipi de Salobreña.

L'Ajuntament d'aquesta localitat ha activat el procediment per a donar de baixa d'ofici en el padró municipal la candidata d'extrema dreta, després que l'amo de l'habitatge en què va fixar la residència al novembre —el president de Vox a Granada Manuel Martín— reconeguera que Olona no hi residia, i d'un informe de la Policia Local en el mateix sentit.

Tanmateix, revisada la documentació de la candidata, l'organisme electoral considera que "concorren les condicions legals per a ser triada", ja que va registrar en temps i forma per al procés electoral el certificat d'empadronament i la inscripció en l'Oficina del Cens Electoral.

La Junta Electoral adverteix que la resolució de l'expedient -que està en fase d'al·legacions- no tindria "efectes retroactius" respecte a la validesa de l'empadronament a l'efecte de la proclamació de la candidatura. Segons l'organisme, l'eventual anul·lació simplement "determinaria la baixa en un padró per a propiciar l'alta en un altre".

També et pot interessar

stats