Salobreña inicia el procés de reversió de l'empadronament de la candidata de Vox a la Junta

El consistori granadí assegura que no s'ha pogut acreditar la residència de Macarena Olona en la casa del president de Vox

La candidata a la Junta, Macarena Olona, en un acte a Almeria amb el president de Vox, Santiago Abascal
La candidata a la Junta, Macarena Olona, en un acte a Almeria amb el president de Vox, Santiago Abascal / Carlos Barba (Efe)

L'Ajuntament de Salobreña (Granada) ha dictat una resolució per a donar de baixa d'ofici en el padró municipal Macarena Olona, la candidata de Vox a la Junta, després que la Policia Local no haja pogut acreditar que residisca en l'habitatge en què es va empadronar al novembre.

L'inici del procés no implica la baixa efectiva en el padró municipal, una qüestió que es resoldrà una vegada conclòs el termini d'al·legacions previst, de quinze dies, segons ha informat en un comunicat l'Ajuntament, que lidera l'alcaldessa socialista María Eugenia Rufino.

L'Ajuntament ha explicat que s'ha iniciat el procés de reversió com a resultat de la investigació del presumpte empadronament en frau d'Olona a la casa del president de Vox a Granada, Manuel Martín, per a concórrer a les eleccions andaluses del 19 de juny, del qual van alertar diversos mitjans de comunicació i que va admetre Martín, que va reconéixer que la candidata no vivia allí. 

Segons l'administració local, a partir de les declaracions del president de Vox a Granada hi havia "dubtes raonables" sobre la veracitat del manifestat a l'Ajuntament en la sol·licitud d'inscripció censal.

Aquest dimarts, conegut l'informe jurídic del secretari de la corporació sobre el tema, l'alcaldessa va iniciar el procediment per a començar els tràmits de baixa d'ofici de la inscripció padronal, d'acord amb el Reglament de Població i Demarcació Territorial de les Entitats Locals. En els dies següents, la Policia Local ha emés un segon informe, després de diverses visites a l'immoble, que, segons ha detallat el consistori, "impedeixen acreditar que la senyora Olona resideix en l'habitatge".

En paral·lel, la coalició d'esquerres Andalusos Alceu-vos, que també concorre a les autonòmiques, ha interposat una denúncia contra l'empadronament d'Olona davant la Junta Electoral.

Abascal: "Tenen por que els andalusos elegisquen"

El president de Vox, Santiago Abascal, ha relacionat la resolució municipal amb la "por" al fet que els andalusos elegisquen en les eleccions autonòmiques que se celebraran el pròxim 19 de juny.

"Tenen por del fet que els andalusos trien. Tenen por del canvi real", ha escrit el líder de Vox en el seu perfil en la xarxa social Twitter. Abascal ha criticat en el citat missatge que siguen capaços de "censurar, de prevaricar, de xafar drets fonamentals" i ha avisat que el pròxim 19 de juny "respondran les urnes".

També et pot interessar

stats