Junqueras encapçalarà la llista d’Esquerra Republicana per a les generals del 28A

L’exvicepresident del govern català està a presó i jutjat en el Suprem pel ‘procés’ independentista.

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya
El president d'Esquerra Republicana de Catalunya / Europa Press

El líder d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, serà el cap de llista de la formació nacionalista a les eleccions generals del 28 d’abril. La portaveu del partit, Marta Vilalta, ha explicat aquest dijous que la candidatura “és la millor forma de denunciar la situació de repressió i de vulneració de drets que pateix Catalunya”.

L’executiva d’Esquerra Republicana ha decidit, a més, que Junqueras continuarà encapçalant les llistes de “totes les eleccions” que se celebren a partir d’ara “mentre hi haja repressió”. 

Gabriel Rufián, portaveu adjunt de la formació en el Congrés fins la dissolució de la cambra, estarà també en un lloc destacat en la candidatura d’Esquerra Republicana. Serà, en la pràctica, qui lidere la campanya electoral, segons ha precisat Vilalta, ja que Junqueras es troba actualment a la presó i el Tribunal Suprem el jutja pel procés independentista de Catalunya de 2017. S’enfronta a la petició de pena de 25 anys, que demana la fiscalia, pel delicte de rebel·lió agreujat per malversació de cabals públics.

La candidatura al Congrés de Junqueras s’afegeix a la de les eleccions europees del 26 de maig. Esquerra Republicana, Bloc Nacionalista Gallec i EH Bildu acordaren una confluència amb el nom d’Ara Repúbliques que estarà també encapçalada per l’exvicepresident de la Generalitat de Catalunya. 

També et pot interessar

stats