El judici a Palma encara el final amb l’al·legat de la defensa i el torn d’última paraula de l’acusat

L’Audiència de València celebra la 21a jornada del judici, després de les conclusions de les acusacions particulars 

L'autor confés de la desaparició de la jove Marta Calvo i suposat assassí d'altres dues dones, Jorge Ignacio Palma, durant la seua declaració en una imatge d'arxiu
L'autor confés de la desaparició de la jove Marta Calvo i suposat assassí d'altres dues dones, Jorge Ignacio Palma, durant la declaració en una imatge d'arxiu / Biel Aliño / Efe

El judici a Jorge Ignacio Palma, acusat de l’assassinat de tres dones —Arliene Ramos, Lady Marcela Vargas i Marta Calvo— i l'intent d'homicidi i els abusos sexuals contra set més arriba encara la recta final.

Després de la segona i última ronda de conclusions de les acusacions populars, l'Audiència de València viu aquest dimecres el moment de l’al·legat de la defensa de l’acusat i el torn de l’última paraula per a Jorge Ignacio Palma.

Les següents jornades estan reservades per a la proposta d’objecte de veredicte, l’audiència a les parts per a l’elaboració definitiva així com el lliurament de l’objecte del veredicte al jurat, que disposa de tres dies per a la deliberació, votació i lectura.

Durant la jornada de dimarts, Vicente Escribano, que representa la més jove de les supervivents de les presumptes pràctiques sexuals amb cocaïna de Palma, ha presentat les conclusions com "un relat de violència, acarnissament i ignomínia, un autèntic viatge a l'infern, causat per un monstre i assassí de veritat".

En la mateixa línia, la càrrega probatòria del testimoni coincident de les supervivents, ha insistit després l'advocada Isabel Carricondo, companya del lletrat Juan Carlos Navarro i membre del despatx que representa la majoria de les denunciants. La lletrada, que formulava les conclusions sobre una de les xiques, ha repassat detalladament totes les proves, contradiccions i possibles mentides que apunten la culpabilitat de Palma, a qui ha definit com "el mal fet persona".

"Va matar tres dones, Arliene, Lady Marcela i Marta, i va intentar-ho amb almenys set més. Ens trobem davant un assassí en sèrie, un depredador de dones, dones vulnerables" —ha dit Carricondo— "les va enganyar amb un joc sexual, la festa blanca, que va convertir en sàdic, i va seguir a la caça i captura 72 hores després de la mort de Marta, telefonant a altres dones". "És un feminicida sense precedents en la història d'Espanya, no he trobat un cas igual", ha sentenciat.

En el seu torn, Juan Carlos Navarro, l'advocat de la resta de supervivents i de les famílies de dues de les presumptes víctimes mortals, Lady Marcela i Arliene, ha insistit en la condició d'assassí en sèrie de Palma, turmentant per una frustració cap a les dones que s'ha manifestat en els informes forenses.

El lletrat ha desmuntat la declaració de Palma, destacant al tribunal popular que l'acusat només diu recordar episodis que no l'incriminen o que poden generar dubtes sobre les imputacions. "Qui menteix ha de tindre bona memòria, per això no contesta mai a les acusacions. Si s'haguera arriscat al nostre interrogatori, no haguera tingut la mínima oportunitat d'intentar confondre'ls", ha destacat Juan Carlos Navarro.

Els lletrats han tingut paraules d'agraïment a Marisol Burón, la mare de Marta Calvo, per entendre que la valentia a denunciar i fer públic el cas de la filla va activar la resta de denúncies que han permés reconstruir els presumptes antecedents criminals de l'acusat.

També et pot interessar

stats