Juanma Moreno eleva a tretze les conselleries andaluses, amb majoria de dones

El reelegit president de la Junta d’Andalusia ha justificat l'augment de conselleries per una qüestió de "funcionalitat i eficiència"

Juanma Moreno ofereix una roda de premsa per a anunciar la conformació del nou govern
Juanma Moreno fa una roda de premsa per a anunciar la conformació del nou govern / Joaquín Corchero / Europa Press

El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, ha donat a conéixer aquest dilluns els noms del nou Consell de Govern, fruit de la majoria absoluta aconseguida pel PP en les eleccions del 19 de juny. Segons ha avançat, el govern passarà d'onze a tretze conselleries, amb set dones enfront de sis homes.

Entre els nous consellers, figuren noms de pes en el PP andalús, com Antonio Sanz, que va ser delegat del govern d'Espanya a Andalusia i secretari general del PP andalús, i que assumeix la cartera de Presidència, Interior i Diàleg Social; la secretària general del PP-A, Loles López, que assumeix la cartera d'Integració Social, Joventut, Famílies i Igualtat d'Oportunitats, i qui va ser portaveu parlamentari del PP-A, José Antonio Nieto, nou conseller de Justícia, Administració Local i Funció Pública.

A més, el nou executiu incorpora l'alcalde d'Almeria, Ramón Fernández-Pacheco, per a dirigir la Conselleria de Sostenibilitat, Medi Ambient i Economia Blava; i qui va ser rector de la Universitat de Còrdova i president de la Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles, José Carlos Gómez Villamandos, com a conseller d'Universitat i Innovació.

Respecte al govern anterior, Patricia del Pozo deixa Cultura per a assumir Desenvolupament Educatiu i Formació Professional; Carmen Crespo ix de Desenvolupament Sostenible i serà consellera d'Agricultura, Aigua i Desenvolupament Rural; Marifrán Carazo serà titular de Foment, Articulació del Territori i Habitatge, i Rocío Blanco repeteix també al capdavant de la Conselleria d'Ocupació, Empresa i Treballadors Autònoms.

També s'incorporen com a independents Jorge Paradela com a conseller de Polítiques per a la Indústria i l'Energia, mentre que Catalina García passa al capdavant del nou departament de Salut i Consum; i el fins ara conseller delegat d’Extenda, Arturo Bernal, assumeix la nova Conselleria de Turisme, Esport i Cultura.

El president andalús ha reconegut que ha rebut la negativa de diverses persones "per raons de salut", i en altres casos pel "sever règim d'incompatibilitats que tenim a Andalusia”. Moreno ha suggerit “fer una reflexió de cara al futur sobre quin és el procediment d’incompatibilitats", perquè creu que "hi ha una pèrdua de talent, d'oportunitats" a conseqüència d'això.

Igualment, ha justificat l'ampliació del nombre de conselleries per una qüestió de "funcionalitat i eficiència" i ha defensat que "no es pot gestionar una comunitat amb 8,5 milions d'habitants, igual que una comunitat que té 500.000 veïns".

També et pot interessar

stats