José Muñoz (PSPV): “No hi haurà ajustos en educació, sanitat, dependència i serveis socials”

34 min.

El secretari d’organització del PSPV-PSOE, José Muñoz, ha assegurat aquest dimecres durant l'entrevista a Les notícies del matí que “no hi haurà ajustos en educació, sanitat, dependència i serveis socials”, i ha defensat la “transparència” de la Generalitat en aquest assumpte. Muñoz ha afegit que la terminologia és important i que, en aquest cas, “no són retallades, sinó ajustos”, en la línia de la tesi que defensa el Consell. 

“El conseller Soler ha demanat comparéixer a petició pròpia; és de les poques vegades que passa”, ha assegurat. Així mateix, ha remarcat que, malgrat els ajustos, que calcula en 360 milions, ha crescut el pressupost un nou per cent, per la qual cosa “és un pressupost expansiu, s’està gastant més que abans”. Malgrat tot, Muñoz ha reconegut que aquestes mesures són “un pedaç” i que el que cal és una reforma del sistema de finançament i veure “què és fa amb el deute”.

“Som el partit de l’autocrítica”

El secretari d’organització del PSPV-PSOE també ha fet referència a la nova convocatòria electoral i ha indicat que la seua formació “és la de l’autocrítica”, però que ara no és moment d’això sinó “d’il·lusionar la ciutadania”. José Muñoz creu que és fonamental que hi haja un govern “estable amb una veu única”, per a afrontar qüestions com ara el Brexit o la situació de Catalunya.

I ha defensat la postura del seu partit amb la convocatòria d’eleccions. “Quan no s’arriben a acords hi ha responsabilitat de tots els partits; vam tractar d’arribar a una entesa amb Podem, però no hi havia confiança entre els socis”, ha assegurat. Muñoz ha aprofitat per a culpar al PP per “mirar pels seus interessos” i “no facilitar un acord”, i ha alertat sobre l’ultradreta. “Ja no fa por i això és perillós”, ha assenyalat.

stats