Mireia Mollà es mostra prudent sobre l'impacte dels aranzels en els productes valencians

7 min.

Saber quina és la situació que depara als productes europeus l'ofensiva aranzelària llançada des dels Estats Units, quines negociacions es plantegen fer, així com les compensacions que es puguen proposar. En definitiva, es vol tractar d'aclarir el panorama que s'obri després del 18 d'octubre, quan Trump ha anunciat que començarà a imposar aranzels a la Unió Europea. Són les principals línies que es tractaran en la reunió sectorial del Ministeri d'Agricultura, a què acudeix la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà.

En declaracions a Les notícies del matí, Mollà s'ha mostrat prudent respecte de la manera com els aranzels poden afectar els productes valencians. La consellera ha assenyalat que aquesta mesura no tindrà un impacte directe en les exportacions, ja que el principal mercat és Europa, però sí que pot incidir en la "consolidació dels guanys" dels productors valencians. D'aquesta manera, ha explicat que un 25% dels productes s'exporten més enllà de la Unió Europa, i entre aquests mercats hi ha els Estats Units.

En aquest sentit, Mireia Mollà ha assenyalat que sí que seria un problema el fet que aquests productes no es pogueren col·locar en altres mercats. "Perdre oportunitats de poder vendre productes és preocupant", ha assegurat.

stats