José Ciscar veu "un pas significatiu" que Cospedal haja deixat l'executiva del PP

28 min.

El president del Partit Popular a la província d’Alacant, José Ciscar, no s’ha volgut pronunciar sobre si l'exsecretària general del seu partit, María Dolores de Cospedal, hauria de deixar el seu escó en el Congrés dels Diputats després de les converses amb l'excomissari José Manuel Villarejo fetes públiques aquests dies. En una entrevista a À Punt NTC Matí ha afirmat que el fet que haja deixat el seu càrrec en el comité executiu nacional “és un pas significatiu” i que, en tot cas, li correspon a la direcció del partit prendre la decisió. Ciscar també ha posat la mà en el foc per l'expresident del govern Mariano Rajoy: "Si ell diu que no coneixia Villarejo, el que diguen altres persones no mereix cap credibilitat", ha assegurat.

Llistes tancades abans d'acabar l'any 

El president dels populars d'Alacant ha assenyalat que les llistes municipals estaran tancades abans que acabe l'any i ha confirmat que Luis Barcala estarà al capdavant de la llista per a l'alcaldia d'Alacant i Pablo Ruz per a l'alcaldia d'Elx, o que César Sánchez és el nom del partit per a presidir la Diputació d'Alacant. El que encara no se sap és en quina llista anirà Sánchez, si en la de Calp o en la d'Alacant. Sobre els noms que encara falten per saber, Ciscar ha assenyalat que la preferència és acabar primer amb els municipis en què el partit es troba en l'oposició i sobre València ha assegurat:; "González Pons seria un gran candidat i un gran alcalde".

Sobre possibles discrepàncies entre membres populars després del congrés nacional i del seu reconegut suport a Soraya Sáenz de Santamaría, Ciscar ha afirmat que "el PP alacantí és una pinya" i que en el partit "no hi ha valedors d'uns o d'altres, tots estem amb Pablo Casado". Sobre el líder de la formació, el president dels populars d'Alacant ha declarat que "no tinc cap dubte que serà el president més jove de la història de la democràcia a Espanya" i que a hores d'ara el PP és un partit "amb una renovació absoluta; només cal veure les persones que hui dia estan al capdavant de la formació".

Recurs als pressupostos de la Generalitat

Sobre el possible recurs dels populars als pressupostos de la Generalitat per a 2019, Ciscar ha afirmat que està segur que s'anul·larien en un procés contenciós administratiu, però que, pels terminis en què es treballa en l'àmbit judicial, aquests ja no estarien en vigor quan eixira la resolució, per la qual cosa pensa que la decisió no tindria un efecte pràctic. Tanmateix, ha afirmat que la decisió s'està valorant des del punt de vista de la seua la viabilitat jurídica, però també de la seua eficàcia.

stats