Jorge Rodríguez: “No dimitiré en cap moment. Seria un frau per a la ciutadania d'Ontinyent”

L'expresident de la Diputació de València veu el seu juí amb “l'esperança” de defendre la innocència en el causa per les contractacions de Divalterra.

L'expresident de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez
L'expresident de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez / À Punt NTC

L'obertura de juí oral no ha modificat ni una coma el discurs de Jorge Rodríguez. L'expresident de la Diputació de València pel PSPV, i actual alcalde d'Ontinyent per La Vall ens Uneix, es manté en la posició que ja va traslladar la vespra de la decisió: que les acusacions de malversació són exagerades i que la vista permetrà exercir el dret de defensa que assegura que li han furtat durant els dos anys i mig d'instrucció.

“No dimitiré en cap moment. Seria un frau per a la ciutadania d'Ontinyent”, ha confirmat Rodríguez, que s'enfronta a una pena de huit anys de presó i vint d'inhabilitació per la presumpta contractació irregular de set directius en l'empresa pública Divalterra, l'antiga Imelsa, en una causa derivada del cas Alqueria.

Tal com va explicar fa dues setmanes, Rodríguez dona per amortitzada políticament la judicialització del cas, perquè ja es va presentar a les eleccions municipals setmanes després de la seua detenció. I perquè com ja va anticipar fa un parell de setmanes donava per segura la vista oral, ja que "era impossible que una operació policial digna d'una operació jihadista o d'etarres, això acabara en un arxiu".

L'expresident de la Diputació de València assegura encarar l'obertura del juí oral amb "certa esperança" per a poder defensar la innocència. "Ens podríem haver estalviat els dos anys i mig d'instrucció perquè no s'ha incorporat al sumari cap de les aportacions de les defenses", ha manifestat.

L'alcalde d'Ontinyent insisteix a reduir el cas a un conflicte administratiu sobre el model de contractes d'alta direcció que el seu equip va avalar. "No ens hem dut ni un cèntim a casa. No hem clavat la mà en la caixa. Tot el contrari hem tractat de clavar gent que posara orde en una casa que havia sacsejat el PP. I el nostre delicte sembla que ha sigut contractar a set persones a través d'un contracte d'alta direcció, que pensàvem que era l'oportú, però el fiscal creu que no", manté Rodríguez.

El jutge del Cas Alqueria ha obert judici oral contra l'expresident de la Diputació i 14 alts càrrecs acusats de malversació i prevaricació per una presumpta simulació de contractes d'alta direcció en l'empresa pública Divalterra per a beneficiar a membres i simpatitzants de Compromís i del PSOE.

També et pot interessar

stats