Joaquim Forn, actualment en presó, liderarà una candidatura "per a guanyar" a Barcelona

Ha decidit fer el pas en vespres del juí del procés en què demanen per a ell 16 anys de presó per rebel·lió.

L'exconseller català d'Interior, Joaquim Forn, en una imatge d'arxiu
L'exconseller català d'Interior, Joaquim Forn, en una imatge d'arxiu / Efe

L'exconseller català d'Interior i extinent d'alcalde de Barcelona, Joaquim Forn, empresonat pel procés independentista, ha anunciat aquest dimecres que encapçalarà una candidatura "per a guanyar les eleccions municipals" a la capital catalana. Forn ha decidit fer el pas en vespres del juí del procés en què demanen per a ell 16 anys de presó per rebel·lió.

En una carta publicada en Twitter ha explicat que es presenta juntament amb la guanyadora de les primàries del PDeCAT, Neus Munté, i que els pròxims dies treballaran en la configuració de la llista electoral.

Afirma que es presenta perquè hi té dret. "Perquè no fer-ho, i donar per fet que se m'arrabassen els meus drets polítics, justament la llibertat, seria acceptar i donar per bones les raons d'aquells que han construït artificiosament la narrativa que em manté preventivament a la presó", ha ressaltat l'exconseller.

Forn ha afirmat que la seua voluntat és configurar una llista que incloga "el màxim de matisos", per a enriquir-la sense haver de renunciar a la coherència i a la governabilitat, perquè ell defensa "la pluralitat i la diversitat".

També et pot interessar

stats