Joan Ribó, partidari d’establir una taxa que regule el turisme a València

L’alcalde creu que s’ha d’obrir el debat i que seria una bona manera de fer del turisme un sector sostenible a la ciutat.

Joan Ribó en 'À Punt NTC Matí'
Joan Ribó en 'À Punt NTC Matí'

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha assenyalat aquest dimarts durant una entrevista en À Punt Notícies Matí que és partidari d’implantar una taxa turística a la ciutat. Segons ha dit “seria un bon camí per a fer del turisme un sector sostenible” i que, en tot cas, “cal obrir-ne el debat”.

“Una taxa turística de 2 euros, que és simbòlica per al que ens visita, aportaria uns ingressos extra de 20 milions d’euros anuals a València, que podríem revertir en vivenda social i neteja. Les grans ciutats europees ja l’apliquen. Què n’opines?”.  Aquesta pregunta, la va llançar l’alcalde de València, Joan Ribó, fa pocs dies en el seu compte de Twitter. Una qüestió que, segons l’alcalde, en cap cas volia ser una enquesta i que el que es pretenia era testar l’opinió de la població.

L'alcalde de València ha fet també referència a altres propostes que a hores d'ara el consistori té damunt la taula, com ara el de mobilitat, amb la regulació dels patinets, que ha anunciat que podria estar enllestit en un marge relativament curt de temps, entre gener i febrer. Sobre un altre projecte estrela del consistori, el Parc Central, diu Ribó que "en qüestió de dies" podria estar resolt, però que dependrà de l'avaluació dels tècnics. Pel que fa al Pla del Cabanyal, l'alcalde ha afirmat: "en cap cas ha sigut un fracàs". Però, diu,  comprén la impaciència: "Els problemes de vint anys no es poden resoldre en dos. S'està avançant al ritme que podem", ha declarat.

Ribó ha fet balanç d'aquesta primera legislatura al capdavant de l'Ajuntament de València. Uns anys segons ell positius en què s'han encetat les línies bàsiques de la seua imatge de ciutat: un espai ple de zones verdes, sostenible i que aposte per millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Perquè aquest projecte haja tirat avant ha calgut molt de diàleg i de consens amb la resta de forces polítiques que formen part del govern municipal. Un joc de forces que Ribó veu com un element que ha donat estabilitat al consistori. "Repetiria el pacte de la Nau. Governar en coalició és la millor manera".

Segons el regidor, les enquestes afavoreixen un nou pacte de la Nau, fet que Ribó ha assegurat que veu amb bons ulls, de la mateixa manera que la seua repetició com a alcalde de la ciutat. “Tinc ganes, però tot dependrà del que decidisca primer el meu partit, i després la ciutadania". Entre els reptes, continuar avançant per a ajudar als sectors de població més desafavorits, amb un augment de fins a 2,5 milions d'euros per a les ajudes al lloguer o la creació del Centre Mundial per a l'Alimentació Urbana Sostenible en col·laboració amb la FAO.

També et pot interessar

stats