Israel crida a consultes l'ambaixadora a Espanya i convoca l'espanyola a Tel-Aviv

El ministre d'Afers Estrangers israelià afirma que Espanya "ha decidit concedir una medalla d'or als assassins de Hamàs"

Benjamin Netanyahu amenaça de llançar una nova ofensiva
Benjamin Netanyahu en una imatge d'arxiu

El ministre d'Exteriors d'Israel, Yisrael Katz, ha ordenat cridar a consultes l'ambaixadora israeliana a Espanya, Rodica Radien-Gordon, i ha convocat al ministeri l'ambaixadora espanyola, Ana Solomon, després de l'anunci que Espanya reconeixerà Palestina el 28 de maig.

"Han decidit concedir una medalla d'or als assassins de Hamàs", ha denunciat el ministre israelià en un comunicat, en el qual el seu departament ha precisat que es mostrarà a l'ambaixadora espanyola el vídeo de l'atac del grup terrorista del passat 7 d'octubre contra Israel.

El govern israelià havia anunciat prèviament també la crida a consultes dels seus ambaixadors a Irlanda i Noruega, els governs dels quals també han avançat este dimecres que reconeixeran l'estat palestí el mateix dia que ho farà Espanya.

El ministre Katz ha advertit que "no serà complaent amb els que soscaven la seua sobirania i posen en perill la seua seguretat".

També et pot interessar

stats