Isabel García, diputada provincial d’Igualtat: “Hi ha homes als quals els fa vergonya dir que són feministes”

La responsable d’aquesta àrea en la Diputació de València assenyala que el Feminari ha superat les expectatives i s'ha convertit en un “referent estatal”.

Isabel García en 'À Punt Notícies matí'
Isabel García en 'À Punt Notícies matí'

Un gran èxit de participació, que ha superat amb escreix les expectatives. És la valoració que la diputada provincial d’Igualtat, Isabel García, ha fet en À Punt Notícies matí sobre el Feminari, una cita que ha celebrat enguany la seua quarta edició i que cada any debat sobre l’estat del feminisme i arreplega la tradició del moviment en l’àmbit valencià. “S’ha convertit en referent estatal”, ha assegurat la responsable de l’àrea d’Igualtat de la Diputació de València.

La diputada ha fet una anàlisi de les principals conclusions del Feminari, on s’ha posat l’ull en problemes com ara la desigualtat que pateixen les dones en determinades cultures i religions, o la bretxa salarial. També, en la desigualtat que pateixen dins el col·lectiu LGTBI les dones lesbianes, una temàtica que també ha sigut protagonista enguany en els premis Goya, amb la pel·lícula Carmen y Lola, que conta la relació entre dues joves gitanes.

“Hi ha hagut un intent de separar el moviment des del patriarcat, i això pense que és un error”, ha afirmat Isabel García, que ha assegurat que “hi ha homes als quals els fa vergonya dir que són feministes, però cada vegada en són més”. Afig que, de vegades, en les manifestacions feministes, no se’ls dona un paper protagonista, la qual cosa creu que és una equivocació. “Jo els vull al meu costat, els necessitem per a acabar amb la desigualtat”.

Coeducació per a un món en igualtat

La diputada provincial d’Igualtat ha demanat polítiques que actuen des de la infància per a acabar amb la desigualtat entre homes i dones. “Se solen posar pdeaços i no es va a l’arrel del problema”. En aquest sentit, García ha apostat per la coeducació a les escoles i perquè la igualtat siga una matèria transversal que aarribe a tot el sistema educatiu. Ha posat com a exemple la Diputació de València. “M’alegra veure com hem impregnat d’igualtat la institució”, ha conclòs.

També et pot interessar

stats