Isabel Bonig demana a Ximo Puig eleccions anticipades

33 min.

La presidenta del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha qualificat de fracàs els tres anys de govern de Ximo Puig i ha demanat al president de la Generalitat que siga “valent” i convoque eleccions  perquè els valencians “li diguen amb llibertat” que no volen “mai més governs sectaris a la Comunitat Valenciana, mai més governs que confronten els valencians i mai més catalanistes al capdavant de la Comunitat Valenciana”. Bonig ha afegit que el temps de Puig “s’ha acabat” i que és hora d’una “nova etapa de llibertat” amb el Partit Popular al capdavant. 

En el seu discurs, Bonig ha definit el govern del Botànic com “la crònica d’un fracàs anunciat” i ha dedicat la primera part de la seua intervenció a detallar tots els “fracassos” que justifiquen la pèrdua de credibilitat del govern. 

La síndica del Partit Popular ha destacat que el govern passarà a la història per traure al carrer 310.000 ciutadans valencians per a reclamar llibertat en l’ensenyament, per tractar d’imposar l’ensenyament del valencià, “així va començar Catalunya” ha dit, i ha preguntat a Ximo Puig si “vol que la Comunitat Valenciana es convertisca en una segona Catalunya”.

Bonig ha argumentat que també seran recordats per les llistes d’espera als hospitals i per l’augment de la pobresa infantil. 

La síndica també ha recriminat Puig el canvi d’actitud en les seues reivindicacions davant del govern central sobre el canvi del model de finançament “han passat de la reivindicació a la complaença”. 

En la segona part del discurs, Bonig ha esbossat les propostes del Partit Popular per a les eleccions del 2019. “D'ací a huit mesos el primer que farem serà derogar totes les lleis, plans, decrets i actuacions que suposen la catalanització de la societat valenciana”, ha explicat. A més, ha afegit que en matèria d’educació es restablirà el districte únic, les famílies podran triar entre la línia en valencià o en castellà i es reforçarà la presència de l’anglés que ocuparà el 80% de les hores lectives. 

També ha anunciat que abaixaran els impostos i eliminaran l’impost de patrimoni i successions perquè “no volem que cap valencià renuncie a una herència”. 

Pel que fa al sistema sanitari, es potenciaran les col·laboracions público-privades i s’establiran terminis màxims en les llistes d’espera. 

La presidenta del Partit Popular també ha anunciat que si guanyen les eleccions abaixaran els impostos per als autònoms, i s’establiran ajudes per a les famílies, com per exemple “la deducció de 600 euros per any durant cinc anys”. 

Així mateix, si guanyen la confiança dels valencians crearan un gran pacte forestal que unificarà l’extinció i la prevenció d’incendis i defensaran un pacte nacional de l’aigua i aprovaran una pla de modernització dels regadius. 

“El seu temps s’acaba senyor Puig”, així començava l’última part de la seua intervenció. Isabel Bonig ha proposat el Partit Popular per “tornar-los la il·lusió” com l’alternativa per a les pròximes eleccions  “jo els tornaré la il·lusió” ha dit, i ha afegit: “jo propose als valencians l’orgull de sentir-nos valencians i espanyols, que és la doble ànima d’aquesta comunitat”. 

stats