Isabel Bonig confirma que no es presentarà a la reelecció com a presidenta del PPCV

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana celebrarà dijous la junta directiva per a convocar el Congrés Regional

Bonig, en una imatge d'arxiu
Bonig, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

La presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha afirmat aquest dilluns que no es presentarà a la reelecció per a dirigir el partit. El PPCV celebrarà dijous la junta directiva per a convocar el pròxim Congrés Regional i seran els militants els que triaran qui liderarà el partit en els pròxims anys.

Després de la renovació provincial a la Comunitat Valenciana, s'ha convocat el Congrés Regional "per a renovar i posar a punt l'estructura, estar preparats per a guanyar les pròximes eleccions a la comunitat autònoma i treballar perquè Pablo Casado arribe prompte a la Moncloa", segons han indicat fons del PP nacional.

Bonig ha fet aquest anunci després de les informacions que assenyalen que la direcció nacional del partit vol substituir-la i que l'equip de Pablo Casado li hauria comunicat fa setmanes que el seu candidat per a dirigir la formació és l'actual president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón. El president de la Diputació d'Alacant i del PP provincial sembla el candidat oficiós de Madrid, però de moment no s'ha pronunciat. Ara mateix és el càrrec públic del PP amb més poder executiu a la Comunitat Valenciana.

En els últims mesos, Bonig no ha ocultat la seua intenció de repetir al capdavant del PP valencià, però la falta de confiança de la direcció nacional sembla haver fet que reconsiderara la seua postura. Bonig va ser aclamada com a presidenta l'1 d'abril de 2017, en el XIV Congrés Autonòmic del PP, sense competència, amb una majoria aclaparadora del 94,5% dels vots emesos. Rebia el testimoni d'Alberto Fabra, que dos anys abans va perdre el govern valencià després de vint anys, amb escàndols de corrupció inclosos. El juliol de 2018, Pablo Casado va ser elegit president estatal i des d'aleshores el lideratge de Bonig s'ha qüestionat de manera velada però recurrent.

La direcció del PP agraeix el treball de Bonig

Des de la direcció nacional volen agrair a Isabel Bonig "el seu treball, esforç i dedicació", des que el juliol de 2015 es va fer càrrec del partit "en un moment molt complicat". En aquests quasi sis anys, indiquen, "Bonig també ha destacat pel seu important treball d'oposició, que ha deixat al descobert la mala gestió del govern valencià de Ximo Puig". A més, des del PP avancen que Bonig "continuarà sent un actor clau per al partit en l'àmbit autonòmic i nacional".

Altres candidats

Fins que Mazón presente la seua candidatura, fins ara s'ha reivindicat com a candidat a líder regional l'alcalde d'Aiora, José Vicente Anaya, que va anunciar que presenta una candidatura "d'unió que no va contra ningú" i que vol tornar la il·lusió al PP; i Stephane Soriano, regidor de Benaguasil.

Reaccions dels grups polítics

El cap del Consell, Ximo Puig, ha manifestat el seu màxim respecte pel PP i per Bonig, a qui ha expressat els seus millors desitjos i ha indicat que espera que la decisió l'haja presa "amb llibertat". Així mateix ha dit que espera que el PP definisca el seu futur i que aquest "estiga ancorat en els interessos de la Comunitat Valenciana i la democràcia". Des del PSPV a les Corts han demanat que el seu substitut o substituta "contribuïsca a fer de dic de contenció de la ultradreta i estiga a l'altura de la dreta més europea", han indicat.

Des de Compromís també han respectat els processos interns del PP i han desitjat sort a Isabel Bonig. Així mateix, han donat "la benvinguda al PP al món de les primàries que vam obrir Compromís". Independentment dels processos de lideratge en el PP valencià, Compromís ha indicat que "el nostre full de ruta és continuar gestionant per a la gent i que tot el món isca de la crisi en les millors condicions".

Per la seua banda, la síndica d'Unides Podem, Pilar Lima, ha dit que li "preocupa zero el procés intern d'un partit de dretes que cada vegada s'assembla més a la ultradreta".

Des de Ciutadans, la seua portaveu a les Corts, Ruth Merino, ha fet una primera valoració "'d'absolut respecte" a la decisió de Bonig, a la qual ha desitjat "sort". Segons ha assenyalat, no creu que l'arribada d'un nou president al PP influïsca en els pactes actuals de govern amb Ciutadans i no preveu que puga canviar "ara ni en els pròxims mesos".

Els responsables provincials també reaccionen

Entre les reaccions a la decisió de Bonig, han parlat els responsables provicincials del PP. El president del PP de la província de València, Vicent Mompó, ha agraït el treball de Bonig, “que va arribar en un moment molt complicat per a la nostra formació i ara estem en un moment molt diferent, en disposició de tornar a liderar totes les institucions”, ha dit. 

Mompó també espera que Bonig continue treballant dins el partit i ha fet una crida a la unitat del PP valencià. També des de Castelló, el president provincial de la formació, Miguel Barrachina, ha destacat la "dedicació, honestedat i vàlua" de la presidenta del PPCV. I Carlos Mazón, president del Partit Popular de la província d'Alacant, també ha agraït a Bonig la seua "enorme faena i dedicació tot aquest temps" i ha remarcat la “generositat” de la política popular.

També et pot interessar

stats