Isa Llobell (Joves PV- Compromís): "Les polítiques del Botànic per a la joventut han sigut molt insuficients"

La nova líder de les joventuts de Més Compromís reclama llocs d'eixida en les futures llistes electorals de la formació per a injectar la mirada juvenil en les polítiques

La nova secretària general de Joves PV-Compromís  Isa Llobell
La nova secretària general de Joves PV-Compromís Isa Llobell / @JovesPV

Feminitzar l'organització, atendre l'emergència climàtica i consolidar la mirada dels joves en l'estructura orgànica de Compromís i en els llocs de govern que conquiste el partit. És la llista d'objectius amb què s'ha presentat en Les notícies del matí Isa Llobell, la nova secretària general de Joves País Valencià-Compromís. Llobell, que ha rebut el 90% dels vots en el congrés de les joventuts de la formació valencianista, defensa un projecte de dos anys que centra la mirada en les eleccions autonòmiques i municipals del 2023.

"[Les joves] Hem d'omplir els pobles de regidores i alcaldesses i també arribar a institucions de més amunt on fins ara no tenim espai, i sentim que hi podem estar", defensa Isa Llobell. Més Compromís (l'antic Bloc) els ha assegurat el 20% dels llocs en les futures llistes electorals i Llobell no vol renunciar a res. "[Les joves] no ens conformarem en les últimes posicions de les llistes. Volem llocs d'eixida per a poder estar representant la societat valenciana".

Hem d'omplir els pobles de regidores i alcaldesses i també arribar a institucions de més amunt, on fins ara no tenim espai

La secretària general de Joves PV-Compromís reivindica donar més pes a les preocupacions de la joventut en les polítiques de progrés, fins al punt de considerar "molt insuficients" les mesures que ha desplegat el Botànic, com el bo jove per al lloguer, tot i reconéixer que "s'ha avançat molt". "Les joves tenim problemes propis i s'han de tindre en compte en la política", reclama Llobell, que creu que les mesures que han activat el Consell i el govern espanyol "no arriben" a les necessitats per a "garantir una vida digna" a la joventut, en termes d'habitatge o precarietat laboral.

S'ha avançat, però les polítiques del Botànic per a la joventut són molt insuficients

En clau política, la secretària general de les joventuts de Més Compromís ha defensat l'existència de lideratges alternatius en la formació amb pes suficient per a substituir Mònica Oltra, en cas que decidira no repetir com a cap de llista a les eleccions. Al mateix temps, ha saludat la possibilitat de plataformes progressistes com la que s'ha proposat al voltant de la ministra de Treball Yolanda Díaz, si bé ha matisat que encara és prompte per a valorar aquesta possibilitat.

Sobre la crisi del Partit Popular, ha lamentat el "cas de corrupció" que hi ha darrere del "fulletó" i ha advertit que situacions com les que està travessant la formació conservadora demostren que no ha completat la renovació i la neteja interna que havien anunciat després d'anys d'escàndols. "El PP no pot tornar al País Valencià perquè veiem que continuen amb les mateixes dinàmiques que tenien", ha explicat.

També et pot interessar

stats