Els investigats de Compromís pel cas dels sobres defenen la seua innocència

Qualifiquen el juí com una persecució política i Nomdedéu destaca una "enemistat clara" amb Pérez Macián, el regidor del PP que va denunciar el cas

Alí Brancal, Enric Nomdedéu i Miquel Torres, aquest dimecres en el juí a Castelló de la Plana
Alí Brancal, Enric Nomdedéu i Miquel Torres, aquest dimecres en el juí a Castelló de la Plana / À Punt NTC

A l'Audiència Provincial de Castelló se celebra la segona jornada del conegut com a cas dels sobres. Es demanen tres anys de presó per a l'exregidor de Compromís de l'Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, i l'aleshores regidora, Ali Brancal, i l'assessor de Compromís Miquel Torres, per un presumpte delicte de malversació i falsedat documental.

Els investigats han qualificat aquest juí com una persecució política per part del Partit Popular i han defés novament la seua innocència. Segons ha declarat, mai van participar en l'enviament de propaganda electoral per a les eleccions europees de 2014 ni van ordenar fer-ho a ningú.

En la seua declaració, Nomdedéu ha dit a més que hi havia una "enemistat clara" amb Juan José Pérez Macián, el regidor del PP que va traure el cas a la llum.

Per la seua banda, Pérez Macián ha ratificat l'existència de diversos sobres que van ser retornats i guardats a l'ajuntament i que un que estava obert "contenia propaganda electoral".

També ha declarat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, en qualitat de testimoni com a màxima responsable de l'Ajuntament.

La secretaria general de Més Compromís, Àgueda Micó, ha destacat que la seua presència al jutjat era per a fer costat als membres del seu partit. Segons Micó, "és una persecució política, que esperem que acabe en bon port perquè es faça justícia".

Ali Brancal va haver de dimitir

La història es remunta al 2018 quan l'exvicealcaldessa Ali Brancal, de Compromís, va haver de dimitir en ser investigada per utilitzar presumptament sobres de l'Ajuntament de Castelló per a enviar propaganda electoral del seu partit el 2014.

El cas es va sobreseure el 2019 a petició de la Fiscalia. Però el PP va presentar un recurs que l'Audiència Provincial va acceptar.

El PP demana tres anys de presó per a Nomdedéu, Brancal i l'assessor de Compromís Miquel Torres, així com inhabilitació especial per a càrrec públic per un període de sis anys. A més, sol·licita tres anys més de presó i inhabilitació especial durant dos anys per a Nomdedéu per falsedat documental.

La sessió continua a l'Audiència Provincial de Castelló amb la declaració dels testimonis de la defensa.

També et pot interessar

stats