El jutjat d'instrucció de Castelló obri els sobres que fonamenten la denúncia contra Nomdedéu i Brancal

Compromís denuncia que les proves estan manipulades.

À Punt NTC
À Punt NTC

El jutjat d'instrucció número 2 de Castelló ha obert aquest dijous els sobres aportats en la causa oberta contra l'exvicealcaldessa, Ali Brancal, i el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, i que suposadament havia usat la formació de Compromís per a enviar correspondència electoral amb recursos municipals i no del partit.

En presència dels advocats, s'han obert els 14 sobres per a comprovar si dins hi havia propaganda electoral dels comicis europeus del 2014. Aquests sobres constituirien la principal prova d'una causa en què Nomdedéu i Brancal estan investigats per presumpta malversació i falsedat documental.

L'Audiència de Castelló va desestimar el recurs interposat per la defensa de Nomdedéu i Brancal contra l'admissió dels sobres com a prova. Tot i això, des de Compromís insisteixen que la desestimació del recurs no dona validesa jurídica a les proves.

Ali Brancal, que va ser destituïda del càrrec de vicealcaldessa de Castelló en aplicar-li el codi de bon govern, assenyala que "dins dels sobres hi ha el que el Partit Popular volia que hi haguera. Ni Nomdedéu ni jo hem posat mai en la vida això dins dels sobres", afegeix.

També et pot interessar

stats