Els investigadors d'Imelsa asseguren que hi ha un únic arxiu de les gravacions de Benavent

Els agents de la Guàrdia Civil comprometen l'última versió de l'exgerent d'Imelsa, que parlava d'àudios manipulats, i certifiquen l'ús de la firma privada Thematica Events per a buidar els comptes de l'empresa pública

Els agents de la Guàrdia Civil declaran al jutge sobre el cas Imelsa amb el principal sospitós, Marcos Benavent, assegut al banc dels acusats
Els agents de la Guàrdia Civil declaran al jutge sobre el cas Imelsa amb el principal sospitós, Marcos Benavent, assegut al banc dels acusats / À Punt NTC

Els agents de la Guàrdia Civil que han dirigit part de la investigació del cas Imelsa han compromés l'estratègia de l'exgerent d'Imelsa, Marcos Benavent, en la nova sessió del juí pel malbaratament de fons de l'empresa de la Diputació de València. Els investigadors asseguren que "només hi ha un arxiu" amb les gravacions que va fer Benavent i haver comprovat que, malgrat haver treballat amb diverses còpies, "totes tenien el mateix nom, grandària, data d'enregistrament i contingut". El testimoni contradiu la versió de l'investigat, que en un gir d'última hora va canviar la seua declaració per a advertir que havia manipulat els àudios.

"L'original està al jutjat, podem tindre diverses còpies per a treballar amb elles, però és el mateix àudio", han explicat a preguntes del fiscal.

La declaració dels agents, en la desena jornada del juí sobre Imelsa, també ha acreditat la participació "vetlada" de Benavent en Thematica Events, una empresa privada de serveis de comunicació i organització d'esdeveniments amb la qual va facturar a la Fundació Jaume II el Just i Imelsa, mentre cobrava nòmina de la primera i gestionava la segona. Segons han detallat, l'autodenominat ionqui dels diners va admetre'ls haver comprar el 40% de Thematica a l'empresari Rafael García Barat "a fi d'aconseguir contractes de la Fundació Jaume II el Just i d'altres administracions públiques". I així va passar. Segons han explicat, en el primer any després de l'arribada de Benavent, Thematica "passa de facturar zero a 450.000 euros amb la Fundació Jaume II el Just i, quan es va Benavent a Imelsa, aquesta passa de facturar zero amb Thematica Events a 350.000 euros".

Els agents també han confirmat el vincle entre Thematica, Imelsa i l'exvicepresident de la Diputació i exalcalde de Montcada, Juan José Medina. Els guàrdies civils han detallat que Thematica tenia enregistrats a nom d'Imelsa en una carpeta digital els encàrrecs contractats en favor de Medina per a les eleccions de 2007. Segons han explicat, com Benavent va declarar que Imelsa va pagar a Thematica les factures que l'exalcalde de Montcada va deixar a deure. És a dir, va cargar a l'empresa pública el deute de la seua firma privada.

Els investigadors també han repassat les proves de la sobre facturació d'Imelsa que, presumptament, s'embutxacaven Benavent i els seus, i que, en alguns casos superava el 60% del valor real dels serveis.

Així mateix, han ratificat que la funcionària investigada pels encàrrecs del Bibliobús que la regidoria de Cultura l'Ajuntament de València va tancar Themàtica en temps de Mayren Beneyto, coneixia el fraccionament fraudulent de la contractació per a evitar el concurs, perquè així es pot interpretar de l'intercanvi de correus entre les parts.

També et pot interessar

stats