Investigada una directora general del govern balear per confinar els estudiants del macrobrot de Mallorca

Segons ha confirmat el govern balear, ha sigut citada perquè preste declaració arran d'una querella de familiars de joves confinats en la qual se li atribueix el delicte de detenció il·legal

Estudiants arribant a l'hotel de Mallorca on van ser confinats / Reuters
Estudiants que arriben a l'hotel de Mallorca on van ser confinats / Reuters

La directora general de Salut Pública del govern balear, Maria Antònia Font, ha sigut citada per un jutjat de Palma per a declarar en qualitat d'investigada pel confinament obligatori de joves en viatges d'estudis que havien tingut contactes amb infectats de Covid-19.

Segons ha confirmat el govern balear, Font ha sigut citada pel jutjat d'instrucció número 12 de la capital balear perquè preste declaració arran d'una querella de familiars de joves confinats en la qual se li atribueix el delicte de detenció il·legal.

La directora general de Salut Pública va ser qui va signar la instrucció de la Conselleria de Salut perquè es confinara a tots els estudiants que es consideraven contactes estrets d'altres joves que havien donat positiu en coronavirus amb els qui havien compartit activitats d'oci.

El govern va ingressar uns 175 joves en aquestes circumstàncies a l'hotel Bellver del passeig marítim de Palma fins que un jutjat contenciós va anul·lar l'orde per considerar que la mesura restrictiva de la seua llibertat de moviment no estava prou justificada.

L'endemà la majoria d'ells van eixir de l'hotel i es van desplaçar amb vaixell fins a València per a dirigir-se als diferents llocs de la Península dels quals procedien.

La Conselleria de Salut, que, com el conjunt del govern, va defensar l'aïllament forçós dels joves, ha assenyalat després de conéixer la imputació de la directora general, el seu "respecte per totes les actuacions del poder judicial" i s'ha posat "a disposició" de la jutgessa instructora.

També et pot interessar

stats