La inversió en els pobles de Castelló puja de 4 a 50 milions en els pressupostos de 2019

La Diputació Provincial aprova els pressupostos per a l’any que ve només amb els vots a favor del Partit Popular.

La inversió en els pobles de Castelló puja de 4 a 50 milions en els pressupostos de 2019
La inversió en els pobles de Castelló puja de 4 a 50 milions en els pressupostos de 2019

A un mes d’acabar l’any, les administracions quadren els pressupostos de 2019. És un escenari diferent depenent d’on es mire: els autònomics avancen en la tramitació, els generals apunten a un inevitable avançament electoral i en els provincials destaca la Diputació de Castelló, que ja ha aprovat els seus comptes per a l’any que ve només amb els vots a favor del Partit Popular.

En els nous pressupostos passen de 4 a 50 milions les inversions en pobles i deixen la xifra més elevada de la història de l’administració provincial en aquest apartat. En À Punt NTC Matí hem entrevistat Javier Moliner, president de la Diputació de Castelló, que s’ha felicitat d’haver deixat els deutes de la Diputació amb els bancs a zero, després d’heretar una institució presidida durant més de 16 anys pel també popular Carlos Fabra.

“Eixos diners aconsegueixen que tots els ajuntaments tinguen capacitat d’invertir en el que consideren prioritari” a través del pla de cooperació i, “repartits en moltes obres facilitaran que el teixit econòmic local puga tindre la seua vida, que al final són els que cohesionen, vertebren territoris i lluiten contra el despoblament a l’interior de Castelló”, assenyala Javier Moliner.

Per primera vegada, els pressupostos per a 2019 han tingut els vots en contra de l’oposició a pesar que en aquesta legislatura s’ha viscut un clima de consens i el 80% dels acords s’han firmat per unanimitat. Per a Moliner, el vots en contra dels altres partits s’emmarca en un “tacticisme electoral lògic” perquè son “uns pressupostos continuïstes” i perquè “encara que votaren en contra dels pressupostos, s’aprovaren per unanimitat les inversions en els pobles”.

Parar el despoblament

Frenar la despoblació dels pobles de l’interior de Castelló és un dels objectius de les inversions, que aniran destinades a oferir més possibilitats per als que viuen en aquestes zones i a crear noves oportunitats que facen que la gent decidisca quedar-se”, ha dit el president de la Diputació de Castelló. Moliner ha criticat, així mateix, la decisió “incomprensible” del Ministeri de Foment de paralitzar la creació de vies de comunicació que donen resposta al trànsit comarcal, al de mercaderies i turisme, que no es pot gestionar amb la N-340 i el peatge de l’AP-7.

“Farà un pas al costat” en política

Respecte a continuar en el càrrec, Javier Moliner ha dit que és partidari de la regeneració política i que es retira. “Faré un pas al costat”, ha apuntat, “i les portes sempre estan obertes si un ix amb dignitat”. A la pregunta de si serà Miguel Barrachina el seu successor, Moliner ha explicat que “en l’àmbit orgànic ho ha sigut i en l’àmbit institucional ho dirà el Partit Popular”.

També et pot interessar

stats