Intervenció de la Generalitat admet que no hi va haver delicte en l'aval de la F1

Camps va signar el contracte pel qual el Consell va substituir Bancaixa com a avaladora de l'empresa Valmor un dia abans de dimitir.

Imatge d'arxiu de la Fórmula 1 a València
Imatge d'arxiu de la Fórmula 1 a València / Valdrin Xhemaj (Efe)

L'interventor de la Generalitat ha admés que el discutit contracte pel qual el Consell va substituir Bancaixa com a avaladora de l'empresa Valmor en l'organització de la Fórmula 1 no va poder resultar delictiu perquè no existeix cap procediment en què emmarcar aquesta garantia.

L'interventor va declarar en qualitat de testimoni en el jutjat d'instrucció número 2 de València, que tramita tres causes relacionades amb aquest esdeveniment automobilístic, en dues de les quals està imputat l'expresident de la Generalitat Francisco Camps.

El contracte pel qual se li va preguntar el va signar el 19 de juliol de 2011, un dia abans de la seua dimissió com a president de la Generalitat, després de fer-se públic el seu processament en la coneguda com causa dels vestits del cas Gürtel.

La Intervenció de la Generalitat, en un informe incorporat a la causa el 2017, havia assenyalat inicialment sobre aquest document que "no va respectar els principis de legalitat administrativa i financera, de comptabilitat i de control que formen part de l'ordenament jurídic de la Generalitat".

No obstant això, en la compareixença davant el jutge l'interventor va explicar que legalment no es pot considerar un aval, perquè no va garantir cap operació de crèdit i no existeix un procediment legal en què es puga emmarcar aquesta operació.

Segons les fonts del cas, resulta incoherent apuntar la possibilitat d'un delicte de prevaricació. Així, no existia cap marc legal al qual s'haguera de sotmetre aquest aval, que no va generar cap obligació per al Consell, ja que no es tractava d'una operació de crèdit quantificada, ni va arribar mai a entrar en vigor.

Aquesta peça va ser arxivada per la jutgessa instructora el desembre de 2018 amb el vistiplau de la Fiscalia Anticorrupció, però va ser reoberta mesos després a petició de l'Advocacia de la Generalitat únicament perquè s'investigara el relatiu a aquest aval.

També et pot interessar

stats