Interrompen Vicent Mompó en el míting de Feijoó: "en castellà, per favor"

El president del PP provincial de València va remarcar la necessitat de treballar en "el bilingüisme cordial" després que un assistent li demanara que deixara de parlar en valencià

Intervenció de Vicent Mompó en el míting a Fira València / Partido Popular

El president provincial del PP de València, Vicent Mompó, va remarcar aquest divendres la importància de treballar en el "bilingüisme cordial" durant en el míting que el president del PP nacional, Alberto Núñez Feijóo, va protagonitzar a Fira València. Durant la seua intervenció, que va començar en valencià, un assistent del públic va cridar que canviara al "castellà, per favor". Quan ho va fer, dirigint-se al "presidente" Feijoó, les vora mil persones que hi havia a l'auditori esclataren en un aplaudiment. No obstant aixó, Mompó va continuar el seu discurs intercalant el valencià i el castellà.

Precisament, la premissa del "bilingüisme cordial" va ser ideada per Feijóo, però no és l'únic cas d'aquest tipus. Es tracta d'un cas similar al que va passar el març del 2011, en la presentació dels candidats del PPCV a les eleccions municipals. L'alcalde i candidat a la reelecció a Vila-real, Juan José Rubert, es va dirigir a l'auditori del Palau de les Arts en valencià fins que li digueren "parla en castellà". Aquest ho va fer immediatament, sense afegir cap comentari.

María José Catalá, torrentina i actual portaveu del PP a les Corts, també va es va dirigir en aquell acte al públic en castellà, disculpant-se prèviament per si "en algun moment em passe al valencià, però és la meua llengua materna i tinc aquest defecte" i va demanar al públic que "si ho faig em perdoneu, eh?".

També et pot interessar

stats