Interior reitera que la Fiscalia té totes les imatges de la tragèdia de Melilla al setembre

Asseguren que el material de què no disposen "és senzillament perquè no existeix"

Persones migrants a la part alta de la tanca que separa Melilla de Marroc
Persones migrants a la part alta de la tanca que separa Melilla de Marroc / Jesus Blasco De Avellaneda (Reuters)

El Ministeri de l'Interior ha reiterat aquest dimecres que tot el material audiovisual recollit sobre la tragèdia del 24 de juny de Melilla va ser lliurat al setembre tant al Defensor del Poble com a la Fiscalia.

Fonts d'Interior han respost d'aquesta manera després que la Fiscalia haja sol·licitat aquest dimecres totes les imatges de l'assalt a la frontera, atés que aprecia salts en les imatges de les quals disposa. És la mateixa petició que ha realitzat recentment el Defensor del Poble.

"El material del qual no disposen és senzillament perquè no existeix", ha assegurat el ministeri, que ha recalcat que el material audiovisual que tenen en el seu poder la Fiscalia i el Defensor del Poble —i que està a la disposició de la comissió d'interior del Congrés— "arreplega íntegrament tota la seqüència d'esdeveniments sense cap buit".

"Això és possible pel fet que la Guàrdia Civil, per motius operatius, va establir un sistema redundant amb l'helicòpter i el dron", ha explicat. Segons Interior, el requeriment d'ampliació d'informació de la Fiscalia va dirigit directament a la comandància de la Guàrdia Civil a Melilla.

"La comandància contestarà al més prompte possible, explicant amb tot detall els motius tècnics que demostren que en els enviaments originals s'inclou tot el material disponible", han afegit les fonts d'Interior. És més, s'afegiran declaracions dels operadors de l'helicòpter i del dron, així com detalls dels llibres de vol de tots dos aparells.

De fet, fonts de la Guàrdia Civil han precisat que els xicotets lapses temporals es deuen a tres motius: "que l'helicòpter té autonomia de dues hores i va haver de repostar", "que l'espai aeri de Melilla és limitat i cada vegada que aterra o s'enlaira un avió, l'aparell ha d'eixir de la ruta de l'altra aeronau" i "que el vol sobre un punt fix com el que va fer l'helicòpter és molt complicat".

També et pot interessar

stats