Intercanvi d'acusacions al jutjat per presumpta estafa en la venda d'unes parcel·les de l'Ajuntament de Montcada

L'exalcalde del PP, l'exregidor d'Hisenda i el gerent de Pemsa s'acusen mútuament per demanar un préstec sobre sis parcel·les que ja havien venut

L'exalcalde de Montcada Juan José Medina (centre) declara en l'Audiència de València
L'exalcalde de Montcada Juan José Medina (centre) declara en l'Audiència de València / Europa Press

Intercanvi de culpes al jutjat. L'exalcalde de Montcada (l'Horta) pel PP Juan José Medina i l'exregidor d'Hisenda Miguel Gallego han descarregat en el gerent de l'empresa pública Promoció Econòmica de Montcada SA (Pemsa) la responsabilitat sobre el préstec el municipi va subscriure el 2013 presentant com a garantia bancària sis parcel·les municipals que l'Ajuntament ja havia venut. 

No obstant això, el tècnic ha explicat que els polítics eren coneixedors de l'operació i ha negat tindre autonomia per a prendre una decisió d'aquestes característiques. "Jo era un tècnic, tenia veu, però no vot", ha declarat.

La secció quarta de l'Audiència de València investiga un presumpte cas de prevaricació i estafa, pel qual demana quatre anys i sis mesos de presó per als tres.

L'exalcalde i expresident de Pemsa ha explicat que l'exgerent era "més coneixedor" de l'operació, perquè ell no estava en el detall de la gestió sobre les parcel·les. Ha defés que l'expedient va arribar al ple municipal sense cap advertència tècnica per part de la secretaria i la intervenció, una versió que ha sostingut en termes similars l'extitular d'Hisenda.  

Per contra, el gerent de Pemsa ha declarat que tant l'alcalde com el regidor, amb què assegura que parlava diàriament, eren coneixedors de l'operació. "Clar que els vaig comunicar el compromís de venda de les parcel·les, jo soc gerent i evidentment hi ha gestors polítics per damunt de mi. Eren perfectament coneixedors", ha declarat. Entén que també ho era el ple on la controvertida compravenda apareix replegada "en alguna acta". 

També et pot interessar

stats