Inspecció de Treball no veu irregularitats en les ajudes d’Avalem Joves a les empreses del germà de Puig

No hi ha hagut cap incompliment dels requisits establits ni que les subvencions s'han destinat a finalitats diferents a les previstes legalment.

Informe de la Inspecció de Treball
Informe de la Inspecció de Treball / À Punt

Inspecció de Treball no ha detectat irregularitats en la concessió de les subvencions del programa Avalem Joves a les empreses Comunicacions dels Ports i Mas Mut Produccions, administrades pel germà del president de la Generalitat, Ximo Puig.

La direcció territorial de la Inspecció de Treball i Seguretat Social de la Comunitat Valenciana assenyala que no hi ha hagut incompliment dels requisits establits ni que les subvencions s'han destinat a finalitats diferents a les previstes legalment.

El PP va denunciar un possible frau de subvencions en aquestes empreses que, segons asseguraven, van percebre prop de 112.000 euros entre 2016 i 2018 per a realitzar nou contractes; en canvi, segons afirmen, les plantilles no va reflectir aquest increment.

En els escrits d'Inspecció de Treball s'informa que el passat 15 de maig es va remetre a la Conselleria d'Economia un ofici per a sol·licitar l'accés als expedients administratius de les citades empreses per a comprovar el compliment de la normativa. Així mateix, indiquen que el 22 de maig es va realitzar una visita d'inspecció a la Direcció Territorial del Servei Valencià d'Ocupació de Castelló.

Després d'examinar la documentació continguda en els expedients que hi ha a la Direcció Territorial, i de la resta de les comprovacions dutes a terme, l'actuació inspectora ha finalitzar sense que s'hagen constatat "irregularitats en la concessió de les subvencions examinades". En conseqüència, afigen, no s'han practicat actes d'infracció ni s’han adoptat altres mesures inspectores.

Ximo Puig veu "persecució permanent" 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat "no es pot fer una persecució permanent a una empresa" perquè "un dels seus treballadors" és el seu germà. En qualsevol cas, ha apuntat que "si el problema dels valencians està circumscrit a una xicoteta empresa de l'interior, d'una zona despoblada, demostra que "el PP està tan fora de la realitat".

Climent demana rigor i serietat al PP

Per la seua banda, el conseller d'Economia, Rafael Climent, ha defés el procés administratiu que se segueix a l'hora de concedir subvencions per part de la Generalitat, i ha demanat al PP que tinga "més rigor i serietat" i no use les denúncies amb finalitats electoralistes.  Segons ha explicat, per a la concessió d'aquesta classe d'ajudes hi ha "moltíssims informes previs", del Servei Valencià d'Ocupació, de la Tresoreria de la Seguretat Social i, en aquest cas concret, de la Unió Europea perquè es tracta de fons europeus.

Climent ha afirmat que en els anys 2016 i 2017 hi ha dues reduccions de l'ajuda a Comunicacions dels Ports per no haver presentat una documentació necessària però ha dit que "el tema es queda ací". El conseller ha assegurat que no tenen "cap informe que diga que la Inspecció de Treball ha denunciat Labora per cap fet", i ha advertit al PP que en política "no val tot".

També et pot interessar

stats